La Transplant Bike Almenar reuneix 400 participants 

15/09/2019

• Joan Alonso i Sílvia Masot han estat els guanyadors de la marxa llarga, de 60 kilòmetres, en una jornada que també oferia una marxa de 30 i una caminada de 6

La Transplant Bike Almenar ha aconseguit reunir avui 400 participants en una jornada en què esport i solidaritat s’han donat la mà. Joan Alonso i Sílvia Masot han estat els més ràpids en completar el recorregut més llarg, de 60 kilòmetres. La cita també oferia un altra marxa més curta, de 30 kilòmetres, i una caminada guiada de 6.

La Transplant Bike és una cursa d'esport inclusiu per a amants de la bicicleta trasplantats i no trasplantats organitzada per la Fundació Renal Jaume Arnó i Traïnsplant. L'objectiu és fomentar la realització de programes d'exercici físic en diferents hospitals, així com la promoció de la donació d'òrgans. En el cas d'aquesta prova d’Almenar, amb la inscripció s'ajudava a implementar un programa d'activitat física a les unitats de diàlisi de Lleida. També hi ha l'opció de col·laborar amb la causa mitjançant el dorsal 0.

A la distància llarga, Joan Alonso (Team Bici 3.0) s’ha imposat amb una marca de 2.35.40, seguit de l’independent Josep Maria Bergadà, segon amb 2.38.22, i de Sergi Porta (Corriols Bike), tercer amb 2.41.21. En l’apartat femení, Sílvia Masot (Marraco Bike Lleida) ha estat la guanyadora amb un registre de 4.19.06, seguida de la independent Violeta Sancho, segona amb 5.154;27, i de Cris Martín (Bicis La Bordeta), tercera amb 5.17.13.

Pel que fa a la marxa curta, el millor en homes ha estat Gerard Llop (Cicles Sans), amb 1.09.41, seguit de Rodrigo Casado (CC Sariñena), segon amb 1.10.42, i de Víctor Garcia (Bikes Ponent), tercer amb 1.12.58. En dones, Anna Onieva (Tri 4.40) ha marcat un temps d’1.36.37 per imposar-se pel davant de Laura Pallejà (Bike Taller Cannondale Reus), segona amb 1.37.34, i de la independent Divina Farreny, tercera amb 1.43.34.

Els recorreguts transcorrien per la comarca del Segrià, part de la Franja i l’entorn del pantà de Santa Anna. A més, també s’ha organitzat per segon any consecutiu una caminada de 6 kilòmetres de caire familiar pel terme municipal d’Almenar. Els participants han rebut com a obsequis un mallot Tuga Wear, els avituallaments, la bossa del corredor i el dinar, a més d'entrar en el sorteig de diferents regals, entre ells el d'una BTT.

La filosofia d'aquesta cursa és promoure i fomentar la realització de programes d'exercici físic en diferents hospitals. Tot això es du a terme mitjançant un projecte previ en cadascuna de les carreres. Per això, els beneficis van destinats a projectes de promoció d'activitat física en població amb malaltia crònica a la localitat on es realitza la cursa.

Un altre aspecte a destacar de les carreres Transplant Bike és la promoció de la donació d’òrgans, per la qual es realitzen activitats complementàries de conscienciació amb tallers i pràctiques juntament amb esportistes trasplantats i els seus corresponents testimonis. Aquestes activitats han d'afavorir la participació de tots els components de la família, ja que aniran destinades tant a públic infantil com adult.

Podeu consultar les classificacions a:

60 km: https://www.iter5.cat/resultat.php?idCursa=277&edicio=2019.

30 km: https://www.iter5.cat/resultat.php?idCursa=276&edicio=2019.

Infolleida