La Policia Local d'Alcarràs incorpora un nou agent

05/08/2020

La Policia Local d’Alcarràs ha incorporat aquesta primera setmana d’agost als seus efectius un nou agent que exercirà en pràctiques durant els propers sis mesos i s’incorpora al cos un cop finalitzada la seva preceptiva formació de nou mesos a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

La incorporació del nou agent permet a la Policia Local alcarrassina arribar fins els 14 efectius (dotze agents, un caporal i un sergent- i és possible gràcies a la convocatòria el maig del 2019, en torn obert i per tal de cobrir les baixes que es van produir al cos per raó d’edat, de dues places d’agent de la Policia Local. “L’any passat vam ocupar la primera de les dues places amb la incorporació d’un agent que procedia d’un altre cos local de Policia i que, per tant, no havia de cursar i superar els nou mesos de formació preceptius perquè ja ho havia fet en el seu moment. Ara cobrim la plaça que quedava i ho fem amb un home que acaba tot just aquest mes de juliol de superar l’imprescindible curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya de Mollet del Vallès”, explica Manel Ezquerra, l’alcalde d’Alcarràs.

Durant els propers sis mesos, i per tal de familiaritzar-se amb les dinàmiques de la Policia Local i del municipi, el nou agent exercirà en pràctiques i actuarà acompanyat en tot moment per agents veterans. Amb la seva incorporació, la Policia Local arriba de nou fins el nombre d’efectius que es considera adient per satisfer les demandes que planteja un municipi amb les característiques d’Alcarrás. “Ara tenim dotze agents, un caporal i un sergent; el que suposa un total de 14 efectius. Aquesta xifra és l’adequada per un municipi com el nostre. En el futur, si és necessari, ens plantejarem noves incorporacions”, explica Jordi Janés, primer tinent d’alcalde i regidor responsable de Personal.

Infolleida