La literatura, el fet lector, i el comerç local, eixos centrals del 3r Mercat de Nadal i la Lletra d’Almenar

11/12/2019

Se celebrarà el dia 14 de desembre a la plaça del Mercat i al carrer Horta d’aquest municipi del Segrià

El vicepresident de la Diputació Ferran Accensi ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació del 3r Mercat de Nadal i la Lletra d’Almenar que se celebrarà el dia 14 de desembre a la plaça del Mercat i al carrer Horta.

 

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació, i ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa, Teresa Malla; la regidora de Cultura, Dolors Gatnau; la coordinadora del projecte Municipi Lector a Almenar, Montse Rollán, i la coordinadora de la biblioteca, Anna Salvia.

 

Al Mercat –en el que hi haurà 40 expositors- es podran trobar cites literàries als comerços i parades. Es faran tallers literaris i infantils sota el lema ‘L’arbre dels desitjos’, per a nenes i nens a partir de 2 anys; ‘Escriu la teva història; ‘Joc de les preguntes’, i Encaixa la història’ per a nenes i nens a partir de 6 anys; un photocall literari i l’espai ‘Recomana’ns un llibre’, per a totes les edats, i ‘I per a tu, què és la lectura?’, adreçat a grans i petits, segons ha explicat Dolors Gatnau.

 

Aquesta iniciativa està impulsada per l’Escola Bressol, l’Escola, l’Institut, les seves respectives AMPES, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, l’Ajuntament i la Biblioteca, i està adreçada al públic en general per fomentar la Literatura Infantil i Juvenil i el comerç local i de proximitat. En aquest sentit, Montse Rollán ha fet èmfasi en el fet que s’ha organitzat una jornada lúdico-festiva on els més joves participaran en tallers, obert també al públic adult. Ha recordat que dos de les editorials lleidatanes estaran presents al Mercat, com són Pagès Editors i El Genet Blau

 

De la seva banda, Anna Salvia, ha destacat que al municipi hi ha 9 clubs de lectura que funcionen amb regularitat, fruit que el municipi s’incorporés fa 12 anys a aquesta iniciativa de municipi lector. També ha fet esment a la importància del treball en xarxa que fa la comunitat.

 

Per crear una simbiosi perfecte entre l’àmbit del comerç i el de la literatura, cada parada recomanarà un llibre. Aquest ha estat un dels fets que ha destacat Ferran Accensi que ha qualificat el Mercat com una iniciativa molt interessant.

 

Almenar fa 12 anys que és municipi lector i el coordina la biblioteca Ramon Berenguer IV.

Infolleida