La Generalitat anuncia 4 milions d'euros per ajudar els comerços i establiments del Segrià

13/07/2020

El president Torra assegura que el confinament de Lleida i 7 pobles del Baix Segre segueix endavant tot i el que digui la jutge.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que no accepta la decisió del jutjat de Lleida de no autoritzar el confinament domiciliari a la ciutat i a 7 poblacions del Baix Segrià, i que n’assumeix les conseqüències. ‘Demanem a la població que es protegeixi de l’avanç del coronavirus i segueixin les nostres indicacions‘, ha declarat en una compareixença aquest matí.

Pel seu costat, el vice-president Pere Aragonès ha anunciat que l’executiu ha posat en marxa un primer paquet de 4 milions d’euros per ajudar econòmicament els comerços i els establiments del Segrià.

Així mateix, el president ha anunciat que avui s’aprovarà un decret llei que servirà com a pla per fer fronts als rebrots i que estipularà com actuarà l’executiu segons les dades epidemiològiques de cada municipi o comarca.

El president ha defensat la decisió d’endurir el confinament perquè la Generalitat sempre ha escoltat els experts i ha actuat ‘per protegir la salut de la ciutadania, per sobre de qualsevol instància que no ho tingui com a objectiu últim’. Així mateix, ha recordat que la justícia no va posar traves a decisions més dures al País Basc i Galícia, on els governs van decidir retirar el dret de vot a les persones infectades per la covid-19.

 ‘No podem entendre que decisions que es prenen pel bé de la salut topin amb obstacles burocràtics. És un luxe perdre el temps en recursos judicials, la ciutadania no s’ho pot permetre. És una qüestió d’hores’, ha afirmat.

Les persones ingressades amb covid-19 als hospitals de la regió sanitària de Lleida ha tornat a augmentar en les darreres hores, segons ha informat el departament de Salut. Ara són 108 els pacients hospitalitzats, tres més que ahir. Entre ingressats, 11 es troben a les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria.

 

Infolleida