La Festa Major de Sant Gaietà d'Aitona torna amb força i amb un èxit de convocatòria

22/05/2022

L'exposició amb motiu del desè aniversari de Fruiturisme, la proclamació dels nous hereus i pubilles, i la nova edició del Mercat de Cultura i Tradicions dedicada a la floració i la fruita dolça han estat alguns dels grans protagonistes de l’esdeveniment.

Aquest diumenge 22 de maig Aitona tanca l’edició d’enguany de la Festa Major de Sant Gaietà. Un esdeveniment que ha tornat al poble en tota la seva esplendor després de la pandèmia i que durant tres dies ha omplert els carrers i places de la vila d’il·lusió, cultura, tradició i diversió. Tot un èxit organitzatiu i participatiu que des de l’Ajuntament es posa en valor, i que ha estat possible gràcies a la implicació dels veïns i veïnes i entitats.

L’encarregat de posar la cirereta al pastís a la festivitat és el Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona. Un esdeveniment que aquest 2022 torna a reunir un nombre molt destacat d’assistents -en un gran èxit de participació- i que en aquesta divuitena edició està dedicat, com a gran novetat, a la fruita dolça i a la floració. Aquells qui s’hi acostin al llarg de la jornada gaudiran d’arts i oficis de la natura, mercat de les flors i les plantes naturals, artesania de la flor i la natura, exposició de bonsais i demostració de remodelació de diversos exemplars, i jocs gegants de les flors i la fruita dolça. A més, Fruiturisme també hi ha habilitat una parada. L’acte inaugural ha anat a càrrec de l’alcaldessa Rosa Pujol i dels presidents de les centrals de fruita.

Aquest no ha estat, però, l’únic atractiu de la Festa Major de Sant Gaietà aquest diumenge 22 de maig. Durant la jornada també s’ha celebrat la tercera edició de la cursa Embarrocat organitzada pel Club d’Atletisme d’Aitona i un recorregut de caça local; i també està prevista una cercavila infantil, l’actuació dels Batukats de l’Ala, un sopar solidari i l’espectacle a càrrec de Càritas Diocesana. A més, aquest diumenge també hi ha lloc per a una altra de les grans sorpreses d’enguany: l’exposició “Fruiturisme, 10 anys”, una mostra fotogràfica que recorre la primera dècada de vida d’aquest projecte.

El dia abans, dissabte 21 de maig, va ser el torn per a propostes com animació infantil, nit de DJ’s, un ball de tarda/nit amb refrigeri i sorpresa per als assistents (el sorteig d’un viatge per a dos persones a Mallorca) i la proclamació dels hereus i pubilles del 2022. I la Festa Major de Sant Gaietà 2022 va començar el divendres 21 de maig amb una missa solemne, cinema, l’actuació d’ABBA The New Experience i disco mòbil.

 

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, es mostra molt satisfeta amb el desenvolupament de la festa i explica que “enguany hem recuperat Sant Gaietà amb plena normalitat. I per a l’ocasió volíem oferir a tots els nostres veïns i veïnes algunes sorpreses que han estat tot un èxit. Amb la Festa Major donem el tret de sortida a uns mesos d’estiu que estaran plens de cultura i activitats a la nostra vila. Us hi esperem!”.


 

 

 

Infolleida