La Diputació presenta un pressupost per al 2019 de gairebé 130 M€ amb una clara aposta per la inversió al territori i la cooperació municipal

18/12/2018

17/12/2018 Entradeta La Diputació de Lleida confia en aprovar els pressupostos del 2019 en el ple d'aquest dijous. Serà desprès que hagi proposat un nou pla de dinamització local dotat en 10 milions d'euros, una condició que posen els partits del PSC i Unitat d'Aran per donar-hi el seu suport. No té assegurat però el vot de Joan Reñé desprès que aquest no assistís a l'anterior sessió. El pressupost ascendeix a gairebé 130 milions d'euros destacant el desplegament de la fibra òptica al territori amb una partida de 10 milions d'euros i disminuint en un 35% els ajuts directes

 

L'equip de govern de la Diputació de Lleida ha presentat els pressupostos per l'any 2019, que ascendeixen a gairebé 130 milions d'euros, una xifra similar als d'aquest any. El govern de Rosa Maria Perelló no té suficients vots per aprovar-los pel seu compte ja que necessita el vot d'un altre partit, i més quan està en l'aire l'assistència al ple de Joan Reñé, que en la sessió del mes passat ja no va ser-hi. Tot i així, la presidenta confia en què podran tirar-los endavant.



D'aquests 130 milions d'euros, casi la meitat estan destinats a ajuts directes als municipis i comarques. De cara l'any vinent, la Diputació vol posar en marxa un nou pla de dinamització local, dotat en 10 milions d'euros per tal de contribuir a la qualitat de vida dels ciutadans amb projectes com urbanització de carrers, equipaments i vies municipals. L'equip de govern aposta també perquè la majoria dels ajuts sigui de concurrència pública i disminuirà en un 35% els que s'atorguen directe. Un altre dels grans àmbits d'aquests pressupostos és la implantació de la fibra òptica al territori invertint 10 milions d'euros.


Aquests comptes es debatran al ple d'aquest dijous. A les portes d'aquesta sessió, el Partit Popular ha criticat que s'elimini la quota que es paga a l'Associació de municipis per la independència.

Marc Tàsies (LleidaTV)