La consellera Teresa Jordà inaugura la 24a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials

20/11/2021

El certamen se celebra aquest cap de setmana amb més d’un centenar d’expositors i unes bones previsions de venda d’oli.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, ha presidit
aquest dissabte la inauguració de la 24a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials.
Jordà ha estat acompanyada per l’alcalde de Maials, David Masot, i el president de la
Cooperativa del Camp Foment Maialenc, Francesc Teixidó, i he efectuat un recorregut
pel recinte firant durant el qual ha pogut conèixer de primera mà totes les activitats que
presenta el certamen, com ara jornades tècniques, tasts d’oli i xerrades, sense oblidar el
més d’un centenar d’expositors que s’hi apleguen i les visites guiades a la Vila Closa. Tot
plegat amb unes bones previsions en les xifres de venda d’oli.
Pel que fa a les jornades tècniques, la primera d’avui està dedicada a ‘Projectes de futur
en l’olivera a la finca experimental de la Diputació Lleida a Maials’, i va a càrrec de Xavier
Vallverdú (IRTA) i Miquel Pascual (UdL). Més tard tindrà lloc la jornada
PATT ‘L’estratègia de màrqueting en el món de l’oli. Costos de producció d’olives’, a
càrrec de José Luis Cunillera Sánchez, soci director de l’Agència OM; Víctor Sas Lamora,
enginyer agrònom i tècnic de la Comunitat de Regants Garrigues Sud i la col·laboració
de l’Escola Agrària de les Borges Blanques. Demà diumenge es farà la jornada
tècnica ‘Gastronomia i tast d’oli d’oliva verge extra’, un tast guiat a càrrec de Pilar Pardell
Pons, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya.
Els tallers de degustació d’oli i els tastos de cervesa artesana també compartiran cartell
amb la presentació del llibre ‘Neures de pa sucat amb oli’, a càrrec de Pepita Sopeña i
Feu, i també hi haurà teatre i la xerrada ‘Com digitalitzar el negoci i com posar botiga
online’, a càrrec de Misoluzion, amb Manuel Pellisé.
Per aquesta tarda també està prevista la investidura com a Amic de l’Oli del gerent
d’Agustí Mestre, Jordi Mestre, la família del qual és originària de Maials. A més, durant
els dos dies de la fira, que serà clausurada demà pel vicepresident primer de la
Diputació de Lleida, Jordi Latorre, els assistents al certamen podran gaudir dels
bombons que s’han elaborat amb cremós d’oli i pa d’oli, amb l’oli Baró de Maials.
Infolleida