Estabilitzat l'incendi de Ribera d'Ebre

29/06/2019

S'ha reobert el trànsit a la C-12 entre Maials i Flix

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a les 21.53 hores l’incendi de la Ribera d’Ebre. Aquesta tarda de dissabte, els efectius d’extinció han aconseguit perimetrar la part nord del flanc dret, que és la zona més crítica de l’incendi a causa de la seva orografia. També han pogut controlar ràpidament les represes que hi ha hagut al llarg de la tarda dins i fora de l’àrea cremada. En general, i a causa de la meteorologia, les tasques d’extinció s’han desenvolupat en condicions força difícils, ja que en alguns moments del dia els valors de la humitat relativa a la zona de l’incendi eren inferiors al 10%.
 
L’estabilització de l’incendi arriba coincidint amb l’ocàs, hora en què es preveu que a la zona comencin a remuntar aquests valors de la humitat relativa. En aquests moments treballen en l’extinció una vuitantena de dotacions terrestres mentre que els mitjans aeris començaran a retornar a les seves bases i no tornaran a volar fins a demà diumenge.
 
Al llarg de la nit i la pròxima matinada, els Bombers de la Generalitat continuaran treballant amb intensitat màxima per remullar la zona afectada pel foc, especialment en aquells punts on avui hi ha hagut algunes represes. Intentaran, així, eliminar els punts calents i evitar revifalles.
 
D’altra banda, i segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera C-12, que estava tallada entra Flix i Maials, ha estat reoberta a la circulació de vehicles, de manera que en aquests moments a la zona queden tallades 4 vies; la T-714 Torre de l'Espanyol-Cabacés, la T-2237 Vinebre-Palma d'Ebre, la T-703 Palma d'Ebre-C-233 i la C-233 Bovera-Flix.
Joan Llompart