Els alumnes de sisè de primària s’avaluen per primer cop sobre les competències bàsiques de medi natural

08/05/2018

Aquesta és la principal novetat de la prova d’avaluació de sisè de primària, que realitzen 4.225 alumnes de la província de Lleida.

Un total de 4.225 alumnes de la província de Lleida d’educació primària realitzaran aquest dimarts, dimecres i dijous la prova d’avaluació de sisè d’educació primària, que avalua el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa. La principal novetat d’aquesta edició és que els alumnes s’avaluran per primer cop de la competència de medi natural. La prova s’aplicarà de manera simultània a tots els centre que imparteixen educació primària de Catalunya, que en aquesta edició seran un total de 2.246.

Més novetats d’aquesta edició 2018 són que el dictat en llengua catalana, castellana i aranès se substituirà per un àudio i que, per avaluar la comprensió oral, hi haurà unes preguntes d’opció múltiple simple. 

La prova, que s’aplica per desè any consecuitiu, enguany comptarà amb 3.534 aplicadors que en controlaran la correcta realització i amb 1.185 correctors. Aquesta prova la dissenya el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu.

Aquesta prova mesura el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’educació primària i proporciona informació sobre el sistema educatiu català. La prova permet als centres tenir informació dels seus punts forts i felbres, i a les famílies dels alumnes conèixer quin és el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa obligatòria.

Els centres i les famílies rebran un informe abans d’acabar el curs amb informació sobre els resultats.

Infolleida