Els aitonencs s’organitzen per a elaborar mascaretes i davantals de protecció per al coronavirus

23/03/2020

L'ajuntament convida als veïns i veïnes a compartir aquestes aportacions solidàries a través de les xarxes socials

Diversos veïns i veïnes del municipi d'Aitona s'han organitzat de forma altruista i individual per a fabricar i cosir mascaretes i davantals casolans que serveixin com a protecció bàsica contra el coronavirus per a totes aquelles persones que ho requereixin; principalment, gent gran i persones de col·lectius vulnerables.

L’ajuntament valora molt positivament aquesta iniciativa solidària i agraeix a tots els seus impulsors i participants la seva col·laboració. En aquest sentit, Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “accions com aquesta ens recorden que el suport de la població i el seu compromís són vitals i imprescindibles per a superar aquesta situació tan complicada i fer-ho com un poble encara més unit, ferm, preparat i cohesionat”.  Rosa Pujol, a més, recorda que “aquesta i d’altres iniciatives solidàries de la nostra població complementen el treball diari i continuat que des de l’ajuntament duem a terme per a atendre i donar resposta a totes les necessitats dels veïns i veïnes, especialment els dels col·lectius més vulnerables”.

En aquest sentit, des del consistori es fa saber que l’ajuntament té activat un servei per a coordinar ajudes a veïns i veïnes davant les mesures de confinament i de prevenció del coronavirus. Així, a totes aquelles persones grans o de col·lectius vulnerables se’ls hi demana que no surtin de casa a comprar i que si necessiten aliments poden trucar a les botigues o a l'ajuntament per tal de fer la comanda, que se’ls hi portarà al domicili. A més, totes aquelles persones que necessitin medicaments o productes farmacèutics, poden enviar preferiblement, i si és possible, per WhatsApp, una foto de la recepta/medicaments i una foto de la targeta sanitària al telèfon 639 925 029 i se’ls hi farà arribar la medicació a casa.

Per a qualsevol dubte o necessitat, finalment, el consistori habilita els telèfons 675 853 256, 692 374 223 i 973 794 010.

INFOLLEIDA