El Festival d’Arts Escèniques “Mil Maneres” d’Alcoletge presenta les jornades escolars

11/03/2024

Signatura d’un conveni de col·laboració entre el festival Mil Maneres i la Universitat de Lleida

El Festival d’Arts Escèniques “Mil Maneres” d’Alcoletge, que enguany inicia oficialment el divendres 26 d’abril de 2024 amb el lema "Mil Maneres de Sentir", reforça la seva aposta per la formació i l'educació artística amb la signatura d'un Conveni de Col·laboració entre l'Ajuntament d'Alcoletge i la Universitat de Lleida. Aquest conveni consolida la relació entre el festival i la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, establint un marc formal per a la continuïtat i l'ampliació de les activitats educatives i culturals que es realitzen durant les Jornades Escolars prèvies al festival.

Aquest acord, signat pel Festival Mil Maneres i la UdL, simbolitza un compromís renovat per fomentar l'exploració artística, la participació activa en les arts escèniques i el desenvolupament de la capacitat de comunicació i expressió creativa dels estudiants a través de la interacció amb diverses disciplines dins de les arts escèniques.

David Aguilar, Degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL , destaca: “Estem compromesos a ampliar la formació dels nostres estudiants, fomentant la creació de xarxes i comunitats del nostre territori. La col·laboració amb el Festival Mil Maneres d'Alcoletge ha estat excepcional al llarg dels anys, creixent de manera constant. Això ens ha portat a formalitzar aquest conveni, amb l'objectiu de promoure activitats que estiguin íntimament lligades a les arts escèniques, contribuint principalment a la formació dels futurs mestres."

"Els alumnes de la universitat reben dos seminaris i dos monogràfics sobre la temàtica del Clown, que és l'eix central del festival d'enguany. A partir d'aquesta formació, els estudiants preparen els tallers que posteriorment es duen a terme durant el festival, contribuint a enriquir l'experiència educativa dels participants." afirma Xavier Iglesias, Director del Festival Mil Maneres.

APROXIMAR ALS NENS I NENES A L'UNIVERS DEL CLOWN COM A EXPERIÈNCIA EDUCATIVA

Amb un enfocament educatiu i cultural, el Festival Mil Maneres s'aboca a oferir una experiència immersiva en el món del clown a més de 1.000 alumnes de diverses escoles del territori durant les Jornades Escolars dels dies 24, 25 i 26 d’abril. Escoles com Col·legi Claver (Lleida), Sol Ixent (Corbins), ZER Oliver (Maials, Llardecans, la Granja d'Escarp, Massalcoreig), ZER Vent Serè (Vilasana i Castellnou de Seana), Escola La Noguera (Balaguer), Escoles especials Llar de Sant Josep (Lleida) i Escola Mare de Déu del Carme (Alcoletge) participaran en aquesta iniciativa.

Els escolars gaudiran dels espectacles "La Gran A… Ventura" de Marcel Gros i "Solo" de Roi Borrallas, a més de participar en tallers dissenyats per aprofundir en la creativitat i expressió a través de l'humor i la improvisació del clown. Aquests tallers, en col·laboració amb els estudiants del Grau en Educació Primària de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, representen una oportunitat única per a l’exploració dels diversos llenguatges, arts i disciplines.

Amb la incorporació de noves escoles i l'ampliació de les activitats ofertes, el Festival Mil Maneres continua creixent i enriquint l'oferta cultural i educativa d'Alcoletge i del seu entorn, consolidant-se com un esdeveniment clau en el calendari artístic i pedagògic de la regió.

UN GRAN IMPACTE EN EL TERRITORI

Aquestes jornades, ja representatives pel seu gran nombre de participants i impacte. L'edició anterior va aconseguir la participació de més de 1500 nens i nenes d’escoles del territori, reforçant la importància i la resonància d'aquesta iniciativa en la comunitat.

Infolleida