El touroperador Quality Travel ja opera amb l’aeroport Lleida-Alguaire

05/02/2018

Aquest cap de setmana l'aeroport de Lleida-Alguaire ha estrenat touroperador. Es tracta del suec Quality Travel que preveu portar uns 2.500 turistes fins el 25 de març i estudia incloure l'estació aranesa de Baqueira com a destinació per a la pròxima temporada. De moment aquest diumenge han arribat a l'aeroport els cent primers esquiadors suecs amb destí a les pistes d'Andorra.

L'avió ha aterrat a la 1 del migdia i 17 minuts, amb set minuts de retard. Han arribat els primers 101 passatgers procedents de Suècia i el mateix avió i s'ha endut 75 passatgers més de tornada, uns turistes que havien arribat fa una setmana a l'aeroport de Barcelona. I com és tradicional en ser el primer vol s'ha fet la cerimònia del bateig.

Ha estat només un vol però a partir del dia 18 i fins el 25 de març n'aterraran dos cada diumenge, procedents de sis localitats sueques diferents.

Les connexions de vols xàrter amb Suècia són la principal novetat d'aquest hivern a l'aeroport lleidatà i se sumen a les que opera la companyia Neilson des del Regne Unit, que van començar el 21 de desembre i s'allargaran fins al 8 d'abril. En canvi, s'han perdut els vols d'esquiadors de la companyia israeliana Arkia que enllaçaven Alguaire i Tel-Aviv.

Els seus responsables consideren que el d'Alguaire és un bon aeroport, on totes les gestions es fan mes ràpid i amb un alt potencial.

Les reserves fins el 25 de març són molt altes, s'estima que arribaran uns 2.500 esquiadors suecs que passaran una setmana sencera a Andorra.

El perfil dels clients són sobretot parelles de més de 40 anys amb un bon nivell d'esquí que busquen una alternativa als Alps i que esperen trobar una meteorologia més favorable.

Marta Grau (Lleida TV)