El Ple del Consell Comarcal dona llum verda a les taxes per a l'acollida de gats domèstics al centre d'Alcanó 

03/02/2023

La posada en marxa de la gatera no suposarà un increment de la taxa per prestació de serveis que abonen els ajuntaments, que es manté en 1€ per habitant i any, i es fixen els preus per a l’entrada i l’adopció dels animals

El Ple del Consell Comarcal del Segrià ha aprovat, en la seva sessió d’aquest divendres, la modificació de l’ordenança reguladora de la taxa per a la prestació de serveis al Centre d’Acollida d’Animals d’Alcanó, així com l’aprovació del conveni de delegació de competències al Consell Comarcal en matèria d’atenció i acollida d’animals domèstics. La novetat és l’acollida de gats domèstics a partir dels propers mesos en un nou espai habilitat a les instal·lacions del centre, amb capacitat per a uns quaranta gats.

La posada en marxa de la gatera no suposarà, però, un increment de la taxa que fins ara abonaven els ajuntaments per l’acollida de gossos, que es manté a 1€ per habitant i any. En el cas dels gats que entrin al centre, el cost serà de 25€ per gat, i inclou el xip, la vacunació i l’esterilització, i l’entrada haurà de ser només per part d’ajuntaments amb conveni amb el Consell Comarcal, mentre que l’entrada per a cada gos per part d’un Ajuntament amb conveni amb el Consell fins al topall de gossos establert serà de 50€. Passat aquest topall, serà de 300€. Per al cas de les adopcions a ciutadans o particulars, l’adopció tindrà un cost de 100€ per gat i 140€ per gos, i es lliuraran degudament xipats, vacunats i esterilitzats.

El Ple també ha ratificat el decret de presidència del Pla Comarcal de Joventut del Consell per al període 2022-2025. Aquest pla té com a objectiu impulsar les polítiques locals de joventut, atenent les necessitats específiques dels municipis de cada comarca, creant xarxes de treball amb els ajuntaments i vetllant per l’aplicació d’unes polítiques locals de joventut de qualitat. Les principals línies d'actuació d’aquest pla són l'educació, l'ocupabilitat, la salut, la cultura, la participació i la inclusió social i l'equitat.

Finalment, el Ple també ha donat llum verda a la ratificació del decret de presidència de l’increment del 2,5% de les retribucions als empleats públics d’acord amb la LPGE 2023, així com a l’aprovació definitiva de la Relació de Llocs de Treball i Plantilla de Personal del Consell Comarcal del Segrià per a l’exercici 2023.

Infolleida