El ple del Consell Comarcal del Segrià fa un minut de silenci per les víctimes de Covid-19

05/06/2020

S'aproven les bases de les beques menjador i sancions a empreses del servei de transport escolar i de menjador.

El ple ordinari de juny del Consell Comarcal del Segrià ha començat amb un minut de silenci en record dels 133 veïns i veïnes del Segrià víctimes de la Covid-19.
En la sessió s'ha aprovat la renúncia de la consellera del grup d'ERC Sandra Castro per motius laborals, que serà substituïda per Lluís Pérez, regidor a Maials.
Pel que fa als expedients, el ple ha ratificat per unanimitat les bases reguladores dels ajuts de menjador per necessitats socio-econòmiques del curs escolar 2020/2021 que s'havien aprovat per decret donada la urgència de la tramitació. En els propers dies de publicarà la convocatòria, els terminis i la forma de sol·licitud de les beques. A més, dins l'àrea d'Ensenyament, s'ha donat llum verda a la imposició de dues sancions a l'empresa Ravigo, encarregada del transport escolar d'educació especial, per un import de 1.000 euros per no presentar documentació requerida i de 3.000 euros per no portar acompanyant, així com la fi de l’expedient de resolució del contracte de servei.
També s'ha aprovat l'inici del procediment d’imposició d'una multa de 3.000 euros a l'empresa Alessa Catering SAU, que gestiona el servei menjador escolar, per no presentar documentació requerida i no contestar els escrits d'una escola. Així mateix, el ple ha acordat la fi de l’expedient de licitació del servei de transport escolar que afectava l'empresa Autocars Aler amb l'adjudicació del contracte i s'ha prorrogat el contracte del servei de teleassistència que presta l’Associació de paraplègics i discapacitats físics de Lleida (ASPID).
D'altra banda, el ple ha aprovat el text definitiu del conveni amb el Departament de Cultura per a la gestió del patrimoni documental del Consell Comarcal del Segrià i la comarca, que permetrà gestionar els arxius dels ajuntaments de menys de 10.000 habitants.
En l'àrea econòmica, s'ha donat compte de l’aprovació de la liquidació del pressupost comarcal exercici 2019 i del Pla anual control financer de l'exercici 2020.
Per últim, s'ha llegit una declaració institucional conjunta per a la especial consideració de les zones rurals respecte l’impost d’emissions de CO₂.
Aquest ha estat primer ple del Consell Comarcal del Segrià telemàtic i s'ha retransmès
pel canal de Youtube de l'ens, des d'on es pot tornar a veure la sessió.
Infolleida