El Consell del Segrià fa la diagnosi de la comarca per definir les accions del Pla de reactivació socioeconòmica

07/01/2021

El Consell Comarcal del Segrià està fent la diagnosi de la situació actual de la comarca, la primera fase del Pla de reactivació socioeconòmica COVID-19 que té per objectiu recuperar l’activitat econòmica i promoure accions de desenvolupament local i estratègic als municipis del Segrià, especialment afectats per les restriccions derivades de la pandèmia.
Per a la diagnosi, les tres tècniques contractades per a l'elaboració del Pla han establert un calendari de trobades amb els ajuntaments i han elaborat un qüestionari que permetrà fer un mapa del nivell d'implantació de noves tecnologies i digitalització de cada municipi, el nombre i la tipologia d'empreses, la disponibilitat d'habitatge i de serveis, l'oferta turística i el teixit social, entre altres.
Durant el desembre s'han entrevistat 17 alcaldies per tal de conèixer com ha afectat la Covid a cada municipi, a més de detectar quines són les mancances actuals i explorar reptes de futur. Els pobles visitats han estat: Alcarràs, Corbins, Almacelles, Sarroca, Torrefarrera, Torrebesses, Aspa, Sunyer, Alfés, Alcanó, Massalcoreig, La Granja d’Escarp, Almatret, Llardecans, Puigverd de Lleida, Alguaire i Rosselló. La resta de municipis de la comarca es visitaran durant el mes de gener.
A més de la diagnosi de la situació socioeconòmica del Segrià i de les afectacions de la crisi de la COVID-19, el Pla preveu la creació i dinamització d’espais de treball i participatius amb els agents econòmics i socials de la comarca per crear sinergies que permetin consolidar el desenvolupament del territori, la coordinació amb ajuntaments i entitats per identificar necessitats, l’impuls de diferents projectes a implementar, així com d’espais de treball i de coordinació amb les empreses de la comarca per la detecció de necessitats formatives i identificació de llocs de treball, entre d’altres. El Pla de reactivació socioeconòmica COVID-19 és un projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu.
Consell Comarcal del Segrià