El Consell Comarcal del Segrià promou el consum de Km0 durant el confinament

30/03/2020

Amb una llista de productors locals que distribueixen aliments a domicili.

Amb l'objectiu de donar suport als productors de Km0 i agrobotigues del Segrià que s'estan veient afectats per l'emergència sanitària del coronavirus, l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià promociona a les xarxes socials un recull dels petits productors locals del Segrià que ofereixen servei a domicili. D'aquesta manera, l'ens vol donar un impuls als productors de proximitat i alhora convidar els veïns i veïnes de la comarca a consumir productes de qualitat durant el confinament evitant desplaçaments

La llista de productors també ofereix les dades de contacte per poder encarregar la comanda, un enllaç al catàleg digital de productes de cada marca i la forma de pagament que s'accepta.

De moment en formen part sis productors, però s'ha fet una crida mitjançant les xarxes socials per ampliar la llista amb aquells productors interessats. Els que s'hi vulguin adherir poden enviar un correu a [email protected].

Els primers productors que hi apareixen són: la Cooperativa del Camp Foment Maialenc (oli d'oliva verge extra Baró de Maials), Goodbiojuice (sucs 100% naturals i fruita fresca), Fruites i verdures Aragonés (fruita i verdura de proximitat), Granja Cervesa Lo Vilot (cerveses artesanes), Agro Massot (carn i elaborats de vedella amb marca Q de Qualitat) i Fruits de Ponent (verdures, fruita, oli d'oliva verge extra, sucs de fruita i aliments cooperatius).

D'altra banda, el Consell Comarcal del Segrià compta des de l'any passat a la seva pàgina web amb un directori de productors alimentaris de proximitat de la comarca, que té per ’objectiu de millorar la visibilitat i promocionar els productes locals, artesans i de qualitat que fomenten el consum de Km0. L'eina inclou un buscador que permet organitzar els productors per sectors i productes. La iniciativa forma part de la implementació del pla estratègic del Segrià que du a terme l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL).

L'AODL, des del servei de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià, és l’encarregada d’incentivar, des de l’acompanyament, la cooperació i la col·laboració dels agents i de les accions vinculats al desenvolupament comarcal. Els objectius que es persegueixen són: millorar la qualitat de vida i el benestar social, crear ocupació, fomentar i diversificar l’activitat econòmica, així com fomentar l’autoconeixement i la sensibilització vers el territori.

 

Infolleida