El CAP d’Alcarràs, que atèn també Torres de Segre i Soses, incorpora dos gestors Covid 19

24/07/2020

S’encarregaran d’entrevistar-se amb cadascuna de les persones qui han hagut de sotmetre’s a proves PCR dins de l’Àrea Bàsica Sanitària d’Alcarràs per tal de conèixer amb quines persones han estat en contacte i quina és la seva situació exacta pel que fa al seu allotjament i condicions de vida.

El CAP d’Alcarràs, equipament sanitari que presta servei als municipis d’Alcarràs, Torres de Segre i Soses, ha incorporat aquesta setmana dos gestors COVID-19 –un en horari de matí i l’altre en horari de tarda- els quals s’encarregaran d’entrevistar-se amb cadascuna de les persones qui han hagut de sotmetre’s a proves PCR dins de l’Àrea Bàsica Sanitària d’Alcarràs per tal de conèixer amb quines persones han estat en contacte i quina és la seva situació exacta pel que fa al seu allotjament i condicions de vida. Amb aquestes noves incorporacions i la tasca que desenvolupa al municipi l’equip de deu rastrejadors que s’ha activat des de fa una setmana, des del consistori es considera que es podrà exercir “més i millor” control sobre l’emergència sanitària en curs.

A banda, i de manera diària, continuen les tasques de desinfecció per part de la Brigada Municipal als punts sensibles de la població, les quals es complementen amb la tasca que desenvolupen dos cops per setmana els equips d’agents rurals que ha habilitat el Govern de Catalunya per actuar als diferents municipis. A Alcarràs, aquests equips actuen també als punts més transitats de la trama urbana i a les zones exteriors de la residència per la tercera edat i dels espais habilitats al municipi per aïllament de persones que poden estar contagiades de COVID-19 en haver estat en contacte amb malalts. També, i entre avui 24 de juliol i el dilluns 27 d’aquest mes, una empresa contractada per la Generalitat de Catalunya desenvoluparà tasques de desinfecció integral als espais interiors de la residència per la gent gran.

La Policia Local imposa 74 denúncies a particulars per mal ús de la mascareta i sancionen a dos bars per no respectar les restriccions en vigor

De la incorporació dels dos gestors COVID-19 i de les accions de desinfecció activades i previstes al municipi s’ha informat avui dins del marc de la 16ena sessió del Consell d’Emergències per Activació del Pla d'Emergències Municipal d'Alcarràs per Pandèmia, la qual s’ha celebrat aquest migdia de manera telemàtica. A la sessió, s’ha informat també de les 74 denúncies que ha imposat la Policia Local a particulars com a conseqüència de situacions a les quals s’han detectat persones que no portaven la preceptiva mascareta mentre es trobaven a la via pública o a espais de pública concurrència o la utilitzaven de manera inadequada. Tanmateix, s’ha donat compte de les dues sancions que s’han imposat a la vila als propietaris de dos bars que vulneraven les restriccions vigents per aquesta mena de locals i posaven en fer-ho en risc a tota la població. En concret, i segons s’ha detallat, els locals servien consumicions als seus clients a dins del local i permetien que aquestes fossin consumides al davant dels establiments i dins d’espais que funcionaven a mode de terrasses, fet que no està permès a hores d’ara al municipi. La propera sessió del Consell se celebrarà el proper divendres 31 de juliol.

A la imatge, tasques de desinfecció als carrers d'Alcarràs.

Infolleida