EGO, guanyador del 3r Concurs de Bandes Makot Rock d’Alguaire

03/05/2022

La final es va celebrar aquest dissabte a l’Esbart Bell Camp i va comptar amb la presència de Teresa Malla, consellera de l’àrea de Joventut i Cultura del Consell Comarcal del Segrià

La tercera edició del Concurs de Bandes Makot Rock d’Alguaire va coronar aquest dissabte com a guanyadors el grup EGO.

Aquesta era la tercera edició del Makot Rock, un concurs que, malgrat aquesta curta trajectòria, compta amb unes xifres molt positives pel que fa al nombre de formacions participants – fins a 47 formacions presentades al llarg d’aquestes tres edicions amb un total de fins a 11 premis. El concurs funciona de manera autogestionada per part de l’Associació Makot Rock Alguaire amb el suport del Servei Comarcal de Joventut-Jove_Segrià i rep el suport de l’Ajuntament d’Alguaire, el Consell Comarcal del Segrià i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. L’esdeveniment juvenil està vinculat a l’eix de la producció i el consum cultural en clau jove.

L’obertura de l’acte va anar a càrrec d’Antoni Perea, alcalde d’Alguaire, Teresa Malla, consellera de l’àrea de Joventut i Cultura del Consell Comarcal del Segrià, i Josep Maria Sotos, President de l’Associació Makot Rock.

En aquesta tercera edició, el Makot Rock ha volgut donar més importància a la final, en què cadascun dels grups finalistes va oferir una actuació de 40 minuts. El jurat va destacar la diversitat estilística d’aquesta edició, la qualitat i coherència en la seva posada en escena i la virtuositat en el domini dels estils, anant des del rap i el funk, al punk, el rock i el metall.

EGO va ser, a criteri del jurat, el més ben valorat dels cinc grups finalistes del concurs, seguits per Moshbowl, Tinezmith, Àlex Valdivia & The Boo Band i Inversus. Aquests van ser els cinc grups que van superar la fase prèvia d’un total de 13 formacions presentades.

Pel que fa als premis, la banda guanyadora va obtenir l’enregistrament en estudi de gravació d’una maqueta i una actuació a la tercera edició del Makot Fest’22; per al segon classificat, hi va haver l’enregistrament d’un videoclip; per al tercer, un book fotogràfic; per al quart, l’enregistrament en estudi d’un tema; i per al cinquè, un teaser promocional.

A l’entrega de premis van participar Pilar Serra, regidora de Joventut d’Alguaire, Josep Antoni Bonet, regidor de Festes, Gemma Massana, membre de la comissió de Joventut i Cultura del Consell Comarcal del Segrià, i membres de l’Associació Makot Rock d’Alguaire, entitat que ja treballa per encaminar el Makot Rock Fest’22.

Infolleida