Diputació i Generalitat potencien el desplegament de la fibra òptica a tota la demarcació de Lleida

06/09/2018

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, han presentat avui les línies mestres del desplegament de la fibra òptica a la demarcació de Lleida.

Puigneró i Reñé han mantingut aquest dijous una reunió a la Diputació de Lleida per tal de planificar i definir, conjuntament, propostes per al desplegament de fibra al territori, unes propostes que posteriorment han explicat davant els mitjans de comunicació. 

El desplegament es troba actualment en una fase d’avantprojecte i s’espera que, durant el que resta de 2018, la Diputació pugui començar el procés de licitació. D’aquesta manera, a inicis de 2019 s’iniciaran les obres i està previst que en un màxim de cinc anys tots els nuclis de Lleida puguin gaudir dels serveis de fibra òptica i banda ampla.

Reñé ha explicat en la seva intervenció que “aquesta proposta el que posa és el punt de justícia a l’hora d’entendre que tothom, visqui on visqui, tingui connectivitat. En aquests moments, la Generalitat, fent un esforç molt gran, va arribant a totes les capitals de comarca amb la xarxa neutra que permet a qualsevol operador privat treballar en la seva oferta”. De la mateixa manera, Reñé ha celebrat “la disponibilitat del conseller per fer possible aquesta clara necessitat de tots els lleidatans i lleidatanes. Des de la Diputació ja vam fer fa uns mesos la proposta d’allò que considerem imprescindible per al territori, que és la connectivitat de tots els nostres pobles”, ha afegit.   

Per la seva banda, Puigneró ha explicat que es tracta “d’una gran oportunitat per allò que tots volem, que és un país cohesionat territorialment. Per a les comarques de Lleida, en aquest cas, és un projecte primordial per poder fer front amb garanties al segle XXI. El nostre objectiu és tenir al 2020 totes les capitals de comarca connectades. A Lleida en tenim ja més de la meitat, set, i manca que s’arribi a Les Borges Blanques, El Pont de Suert, Vielha, Solsona i Sort. En els darrers anys, en aquest territori s’ha fet un esforç important desplegant uns 525 quilòmetres de xarxa amb una despesa d’entre 10 i 15 milions d’euros”, ha precisat el conseller.  

Infolleida