Darrera actuació per millorar la baixada del calvari d'Almenar 

19/07/2019

L’obra, que farà més segura la circulació de vianants, inclourà una nova vorera, arbres, bancs, fanals, un semàfor intermitent i enjardinament

L’Ajuntament d’Almenar està finalitzant la millora de la Baixada del Calvari amb la urbanització de la placeta del Carrer Nou, situada al casc antic de la població. L’actuació millorarà el trànsit rodat i farà més còmoda i segura la circulació vianants. Els treballs, centrats en l’espai on conflueixen carrers Nou, Baixada del Calvari, Cerés, Calvari i Escoles, inclouen passos de vianants, ressalts i un semàfor de precaució, entre altres elements.

 

Les obres de la placeta permeten habilitar una vorera perimetral a manera de passeig per a vianants, la qual enllaçarà els carrers Nou i Calvari i delimitarà un espai interior d’aparcament de vehicles. A la vorera, de 3,20 m d’ample, s’instal·laran arbres, bancs, dos fanals amb lluminàries tipus LED —per optimitzar l’eficiència energètica— i un semàfor intermitent en el sentit de pujada des del carrer Escoles que obligui a extremar la precaució en el pas estret de la Baixada del Calvari. En l’espai d’aparcament de vehicles s’hi instal·laran una jardinera amb vegetació que suavitzi la duresa de l’entorn.

 

L’actuació forma part de la Segona fase del projecte “Reposició de la xarxa d’aigua potable i reurbanització de la Baixada del Calvari”, destinat a urbanitzar la banda nord d’aquest vial des del carrer Arc Iris fins al carrer Calvari, placeta inclosa. L’actuació compta amb un pressupost global de 217.351 €. La urbanització de la placeta que ara s’executa suposa la finalització del projecte. 


Infolleida