Condemnat a 12 anys de presó per violar l'exparella a Torre-serona

10/10/2019

L'Audiència de Lleida també li imposa 10 anys de llibertat vigilada i una indemnització de 60.000 euros

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 12 anys de presó a E.C.P., de 39 anys, acusat de lligar, agredir i violar l'exparella a Torre-serona. El tribunal també l'imposa 10 anys de llibertat vigilada un cop finalitzi la pena de presó, 22 anys d'allunyament de la víctima i una indemnització de 60.000 euros.

L'acusat va reconèixer els fets durant el judici, per la qual cosa la Fiscalia va rebaixar la petició inicial de 15 anys de presó per un delicte continuat d’agressió sexual a 12. L’acusació particular i la defensa es van adherir a la petició del Ministeri Públic després que l’acusat es limités a contestar amb un sí a totes les acusacions.

La víctima, per la seua part, va relatar els fets que van tenir lloc al seu domicili el 21 de juny del 2018. La dona va assenyalar que l’acusat l’esperava a casa i que la va amenaçar amb un ganivet al crit de “puta”. Acompanyada per una psicòloga, la víctima va explicar que l’acusat la va agafar pel coll i la va arrossegar per les parets del domicili, dient-li que “pagaria les conseqüències” al creure que tenia altres relacions. “Va anar a la cuina i va agafar unes tisores i un ganivet. Em va dir que em faria unes preguntes i que per cada mentida que digués, em tallaria un dit”, va declarar. Així mateix, l’acusat la va agredir diverses vegades, clavant-li cops al cap i a l’estómac. “Vaig intentar guanyar temps i vaig pensar que si li deia el que volia sentir, pararia”, va afirmar.

Tanmateix, la víctima va declarar que l’home va intentar ofegar-la amb la funda d’un coixí i que, després de lligar-li les mans, la va violar dues vegades. “No sortiràs d’aquesta casa”, va afirmar que li va dir la seua exparella. La dona es va poder escapar de l’habitatge quan el seu cosí i una altra persona van entrar al domicili. Tots dos van testificar ahir al judici que, a l’entrar al pis, van veure la dona “tota ensangonada i a ell, nu i amb un ganivet a la mà”. Els tres van sortir corrents de l’habitatge i van anar a demanar ajuda. “Vam entrar a un bar i vam trucar als Mossos”, van declarar. Els agents que van actuar van assenyalar que van recollir diverses mostres del sospitós a l’habitatge i que hi havia una empremta seua al ganivet que van trobar a la casa.


FOTO - LAURA CORTÉS (ACN)
Infolleida