Comença la campanya de vacunació contra la grip

23/10/2018

Aquesta setmana comença la campanya de vacunació contra la grip. El Departament de Salut de la Generalitat vol estendre-la als professionals sanitaris, ja que la taxa de vacunació entre aquest col·lectiu és baixa i se situa al voltant del 23%.

Els responsables de Salut Pública esperen aconseguir ampliar el nombre de vacunats entre metges i sanitaris, ja que aquest col·lectiu pot transmetre el virus durant la seva tasca assistencial i també n’està més exposat que la resta de la població, amb una incidència de grip entre 3 i 5 vegades superior a les persones que no treballen en aquest àmbit; i alguns estudis assenyalen que poden ser causants d’entre un 3 i un 17% dels casos de grip que es produeixen. Una xifra molt satisfactòria seria arribar al 40%, ha apuntat el secretari de Salut Pública, Joan Guix, que ha deixat clar que “la grip no és una malaltia banal, és potencialment greu i vacunar-se és la millor manera de prevenir-la”.

Enguany es repartiran 1.200.000 dosis de vacunes disponibles a tots els CAP i centres vacunals. L’any passat, l’activitat gripal a Catalunya va ser moderada-alta. Es van detectar un total de 1.306 casos greus confirmats pel virus de la grip. D’aquests, el 64,5% no estaven vacunats; un 79,8% presentaven algun factor de risc i un 61,3% eren persones més grans de 64 anys. La malaltia va provocar 175 defuncions, de les quals el 57,3% eren persones no vacunades.

Infolleida