Comença una nova vaga d'examinadors

09/12/2018

Les autoescoles lleidatanes no es recuperen de la mala situació que arrosseguen des de fa temps. Actualment només hi ha cinc examinadors de Trànsit a tota la província de Lleida, quan per assumir l'actual demanda se'n necessitarien vuit segons la Federació d'Autoescoles Catalanes. Això s'ha accentuat arran de l'anterior protesta, que va portar a suspendre més de 2.000 exàmens a les comarques lleidatanes i ara, la nova vaga secundada arreu de l'Estat obligarà a suspendre'n 800 més.

La falta d'examinadors i personal administratiu a Ponent ha provocat que quatre centres, tres a la ciutat de Lleida i un a Oliana, hagin tancat portes i moltes autoescoles hagin hagut de reduïr el personal. A tot això, s'hi ha de sumar que el centre per examinar-se a Vielha està tancat des de fa més d'un any, pel que els alumnes de la Val d'Aran han de baixar i passar la nit a la Pobla de Segur per examinar-se.

Tot i que des de la Federació d'Autoescoles de Catalunya comprenen la reivindicació dels examinadors, diuen sentir-se hostatges de la lluita dels examinadors amb la Direcció General de Trànsit. Reclamen urgentment un acord perquè s'està perjudicant directament a les persones que volen treure's el carnet o i les que necessiten llicències per accedir a oposicions.
Xavi Bosch (Lleida TV)