Baixen força els nous casos positius per coronavirus a Lleida

08/04/2020

Ahir, 25 més, la xifra més baixa des de principis de la pandèmia.

El nombre de nous casos positius de coronavirus SARS-CoV-2, 25 ahir a tota la demarcació de Lleida, és dels més baixos des que a mitjans de març la pandèmia arribés a les comarques de Ponent. Tot i que ja sumen 1.123, els casos positius a Lleida, cal remacar que la corva de creixement comença a aplanar-se, amb la meitat de casos diaris dels que es comptabilitzaven només fa una setmana. Pel que fa a les víctimes mortals, ahir Salut va notificar quatre noves defuncions entre les persones ingressades en centres hospitalaris de Lleida, el que fa una suma de 86 morts en vint dies, després que el 17 de març es va comptabilitzar la primera a l'hospital universitari Arnau de Vilanova. Els darrers dies aquesta luctuosa xifra sembla haver experimentat també una certa contenció. Fonts de l'àmbit de la sanitat recorden que els efectes de la pandèmia de coronavirus a Lleida, si s'estabilitza i remet en poques setmanes, segons les previsions més optimistes, podrien marcar una xifra rècord de defuncions a les comarques de Ponent, com la que es va assolir el gener del 2017 (582 morts, en un hivern que l'epidèmia de grip es va avançar més de quinze dies, quan les xifres 'normals' de defuncions, per tot tipus de causes, oscil·la entre 350 i 450 cada mes -pugen sempre a l'hivern- a la demarcació de Lleida).

Aquest és el balanç diari de la conselleria d'aquest dimarts:
El Departament de Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus SARS-CoV-2 a la Regió Sanitària (RS) Lleida i cap persona a la RS Alt Pirineu i Aran també amb coronavirus SARS-CoV-2.*

 

També confirma 21 casos positius nous a la RS Lleida per coronavirus SARS-CoV-2. Pel que fa a la RS Alt Pirineu i Aran, el Departament de Salut confirma 4 casos positius nous.

 

Actualment, 222 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de la RS Lleida amb coronavirus SARS-CoV-2. D’aquests casos:

  • 134 es troben ingressats a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV), 94 dels quals estan estables a planta i 40 es troben a l’UCI
  • 44 persones estan ingressades a l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 35 de les quals estan estables a planta i 9 es troben a l’UCI
  • 44 persones estan ingressades en centres privats, totes estables a planta

 

En les últimes hores han estat donades d’alta 16 persones que es trobaven ingressades a la RS Lleida i les altes acumulades són 182.

 

Actualment, 46 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de la RS Alt Pirineu i Aran amb coronavirus SARS-CoV-2. D’aquests casos:

  • 10 es troben ingressats a l’Espitau Val d’Aran, tots estables a planta
  • 17 persones estan ingressades a l’Hospital Comarcal del Pallars a Tremp, totes a planta
  • 9 persones es troben ingressades a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell estables a planta
  • 10 persones es troben ingressades a l’Hospital de Cerdanya estables a planta

 

En les últimes hores han estat donades d’alta 3 persones que es trobaven ingressades a la RS Alt Pirineu i Aran i les altes acumulades són 64.

 

El Departament de Salut continua garantint la gestió de la pandèmia, treballant per donar la millor assistència a les persones, agraeix la col·laboració i els esforços de la ciutadania per contenir els contagis i demana no abaixar la guàrdia en les mesures de prevenció.



*Les dades de defuncions corresponen a les registrades en els centres hospitalaris.

 

InfoLleida