Arrenca la segona edició del Torrefarrera Street Art Festival amb 13 artistes del grafit

07/09/2018

L’artista de Torrefarrera, Cristina Dejuan, és l'artista convidada a participar en aquesta segona edició

Tretze artistes i col·lectius artístics de tot el món comencen avui divendres, 7 de setembre, a pintar els 1.200 mde paret disponibles en aquesta segona edició del Torrefarrera Street Art Festival que tindrà lloc fins al 14 de setembre. Durant una setmana, el municipi s’omplirà de colors i expressions artístiques amb els objectius de millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura. 

 

El festival ha rebut un centenar de propostes artístiques del territori nacional i també a escala internacional. Per aquest motiu, els tretze artistes que avui han començat a crear les seves obres provenen de països com Argentina, Mèxic, Perú, els Estats Units o Itàlia. Però el certamen també comptarà amb una artista local, Cristina Dejuan, així com amb altres artistes de l’Estat Espanyol. Cada un d’ells oferirà una proposta original per potenciar l’art urbà com a mitjà d’integració social.

 

Els visitants del Torrefarrera Street Art Festival podran gaudir de diferents tècniques i estils. Un dels artistes pintarà una paret de 100 mnomés amb pinzell, sense utilitzar esprais, mentre que un altre oferirà una obra en 3D. 

 

Els artistes o col·lectius artístics que volien participar van enviar a través de la pàgina web del certamen la seva proposta artística. Posteriorment, un jurat ha valorat totes les propostes i n'ha seleccionat 13 incidint en la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l’entorn públic.

Infolleida