Alpicat reviu la tradicional Pujada al Tossal de la Corona per l'11 de Setembre

12/09/2021

Alpicat va celebrar aquest divendres a la nit una de les seves tradicions més particulars, la Pujada al Tossal de la Corona, tot i que ho va fer amb algunes peculiaritats arran de la situació sanitària.

Així, i en el marc d’aquest format atípic, la novetat més important és que la Pujada es va fer amb sortida lliure, de manera que cadascun dels caminants va fer el trajecte pel seu compte, i no partint des d’un punt comú per fer un recorregut conjunt, que és com es feia habitualment. També cal destacar, i aquesta va ser una altra de les novetats, que la caminada es va fer per la pista forestal del Tossal, i no pel recorregut tradicional.

Els participants estaven citats al Tossal de la Corona a les 21.45 hores, moment en què els pioners van procedir a fer el canvi de bandera mentre els presents cantaven ‘Els Segadors’. 

Cal remarcar, finalment, que no hi va haver els habituals entrepans, però en qualsevol cas l’objectiu era mantenir viu l’esperit de la festa i d’una tradició tan arrelada a Alpicat com és la de la Pujada al Tossal de la Corona.

 

Infolleida