Almenar recupera la tradició de l’Home dels Nassos

31/12/2018

El municipi segrianenc recupera la tradició de l’Home dels Nassos en la figura d’un capgròs creat especialment per a la data d’avui

Almenar ha ”estrenat” avui,dia 31 de desembre, un Home dels Nassos, en la figura d’un capgròs creat especialment per a l’ocasió i que, segons l’alcaldessa, Teresa Malla, pretén ‘“recuperar una vella tradició del municipi”.  El popular personatge, acompanyat del Grup de Grallers d’Almenar, ha fet aquest matí un recorregut pel poble, des de la Plaça Onze de Setembre a la Plaça Catalunya, i posteriorment pel casc antic, saludant i repartint caramels entre els veïns, especialment els més petits.

 

Per la tarda, l’Home dels Nassos i la seva comitiva visitarà també la Residència Bona Estada, la Llar de Jubilats i la Biblioteca Municipal, entres altres entitats.

 

Malla ha explicat que el capgròs que representa Home dels Nassos ha estat elaborat per voluntaris del poble i que té el doble objectiu de “reivindicar un personatge popular i entranyable, d’una banda, i de potenciar l’ambient lúdic i festiu d’aquestes dates, de l’altra”. Cal recordar que l’any passat ja es va recuperar, també per les festes de Nadal i Any Nou, l’Home del Carbó.

 

L'Home dels Nassos és un personatge mitològic català que —segons la tradició— té tants nassos com dies li queden a l’any. Només apareix el 31 de desembre, en el  que té, lògicament, un sol nas, ja que només queda un dia per acabar l’any

Infolleida