Almenar posa en marxa la Línia Verda

30/11/2018

És un software que permet als veïns i veïnes informar als serveis municipals de possibles incidències

L'Ajuntament d'Almenar s’afegeix durant aquest mes de novembre als més de 400 municipis que a nivell nacional disposen del servei Línea Verde. A partir d’ara, i per mitjà d'aquest canal de comunicació directe, els veïns poden posar en coneixement del Consistori els desperfectes detectin a la seva localitat. Aquesta eina de participació ciutadana permet a l'Ajuntament conèixer les necessitats del municipi i donar solució a les qüestions comunicades.

Per poder utilitzar aquest nou servei és necessari descarregar l'APP Línea Verde. Per això, l'usuari accedeix a Google Play o APP Store en funció de la tecnologia emprada en el seu Smartphone (Android/iOS). Un cop localitzada, es porta a terme la descàrrega de manera gratuïta. A partir d'aquest moment, l'usuari selecciona el municipi sobre el qual vol comunicar la incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.

Per comunicar una incidència, s’ha de clicar sobre el botó "Nova Incidència". Un desplegable amb les diferents tipologies d'incidències apareix en pantalla i l'usuari selecciona aquella sobre la qual vol comunicar. De manera automàtica, l'APP detecta les coordenades exactes en què s'ubica el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i l’observació sobre aquesta, i enviar la notificació sobre el desperfecte detectat. Un cop rebuda, el personal de l'Ajuntament inicia els tràmits per donar solució a la incidència detectada. El ciutadà, al seu torn, rep notificació en el seu telèfon mòbil quan es produeixi un canvi en l'estat d’aquesta.

Per mitjà de Línea Verde, l'usuari també pot plantejar qualsevol consulta mediambiental. Només cal seleccionar l'opció de "Fes la teva consulta". En un termini màxim de 24 hores tindrà resposta per part d'un equip d'experts en la matèria de manera gratuïta.

A Catalunya, una trentena de municipis gaudeixen d'aquest servei. A Lleida, a banda d'Almenar, també s'ha implantat a Alcarràs, Alpicat i Guissona.

Joan Llompart