Almenar implanta mesures per reduïr les emissions de CO2

23/08/2018

L'objectiu és que l'any 2030 s'hagin reduït més del 40% d'aquestes emissions

L’Ajuntament d’Almenar s’ha plantejat com a fita consolidar-se com en la propera dècada com un dels municipis més sostenibles de la demarcació. En col·laboració amb la companyia municipal Electricitat d’Almenar (EDA), l’Ajuntament impulsa un paquet de 9 grans mesures destinades a millorar la sostenibilitat i preservar el medi ambient en el municipi, amb l’objectiu de reduir en més del 40% les emissions de CO2 fins a l’any 2030. El consistori segrianenc va adquirir aquest darrer compromís l’any 2016 en adherir-se al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia i ja s’ha redactat un Pla d’Acció per a la Sostenibilitat Energètica i el Clima, que es va començar a aplicar a principis d’aquest 2018.

Aquestes primeres mesures mediambientals inclouen la venda d’electricitat de fonts 100% renovables per part de la companyia comercialitzadora d’electricitat municipal EDA a tots els abonats abans de finalitzar aquest any 2018, l'adquisició d’un vehicle elèctric per a la brigada municipal o la instal·lació d’un punt de recàrrega elèctric municipal per a vehicles elèctrics gratuït per als abonats de la comercialitzadora EDA.

Igualment, es preveu la recollida selectiva Porta a Porta i la conscienciació ambiental dels ciutadans, un paquet de mesures d’incentivació fiscal per a obres de millora de la sostenibilitat i per optimitzar l’eficiència energètica dels edificis particulars, i la instal·lació de làmpades de LED en tot l'enllumenat de nova construcció i la substitució per LED dels llums ja existents.

També s’adequarà l’abocador municipal per tal de tenir un millor control de runes i altres residus de la construcció i voluminosos, es portarà a terme en una zona el control biològic de plagues a les plantes sense l’ús sistemàtic de productes fitosanitaris i es programaran jornades de neteja puntuals de l’entorn municipal per mantenir net de brossa i residus el municipi.

InfoLleida