Almenar homenatjarà persones, entitats i clubs que van destacar durant l’any 2019

26/02/2020

L’acte es farà el dia 28 de febrer al local social del municipi i pretén ser la primera de moltes edicions

El vicepresident de la Diputació, Ferran Accensi, ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de l’homenatge a la gent d’Almenar que tindrà lloc el dia 28 de febrer al local social del municipi.

 

La roda de premsa ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i ha comptat també amb les intervencions de l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, i la regidora de Cultura i Foment del Treball, Dolors Ganau.

 

Es tracta d’un reconeixement a persones, entitats i clubs que durant l’any 2019 van assolir èxits en les seves disciplines esportives, socials o culturals, o que van dur el nom d’Almenar arreu, tal i com ha explicat, Teresa Malla, que ha anunciat que és una gala que es vol tenir continuïtat.

 

Així, es reconeixerà els germans Joan i Xavier Caballer, campions d’Espanya d’Open Slalom Drift 2019 en les categoria PRO i AM-SEMIPRO, respectivament; o els membres del Club Esportiu Terre, Roger Casas Torruella, segon classificat al Campionat Provincial en la categoria Roig de Trial; Pau Giralt Ariza, campió de Catalunya Categoria Taronja i Campió Provincial de la Categoria Eléctrica, i Francesc Giralt Canut, tercer classificat del Campionat Catalunya Categoria Verds i 2n Classificat del Campionat Provincial Categoria Verds.

 

Francesc Cabrera Rocha també tindrà el reconeixement per haver guanyat amb la selecció catalana el Campionat d’Espanya de Salmònids mosca en llac. També es fan reconeixements esportius a membres del Club Esportiu Rocko Almenar, en el seu apartat de curses de muntanya; al Club Esportiu Almenar, en la modalitat judo; al Club de Rítmica Almenar; a l’Escola de Futbol Pinyana (EFP), i als equips femenins del Club Bàsquet Almenar i de la mateixa EFP.

 

En l’àmbit cultural i social es reconeix la figura i la tasca de poeta i escriptor, Josep Maria Nogueras, guanyador del Premi de Poesia Gerardo Diego a Cantàbria, o el Premi Maria Mercè Marçal l'any 2008; la creació de la primera empresa d’espirulina a Almenar (Espirulina Bio); i la tasca que du a terme el Cos de Bombers Voluntaris d’Almenar, en especial per les seves decisives actuacions durant l’any passat, segons ha explicat Dolors Ganau.

 

Durant la seva intervenció, Ferran Accensi ha destacat la importància de fer reconeixements d’aquest tipus perquè ajuden a cohesionar el municipi i serveixen per agrair els esforços que la gent fa en àmbit tan diversos com la pràctica esportiva o la cultura.

Infolleida