Almenar finalitza la Festa Major d'hivern

21/01/2019

L’exposició de Sant Sebastià d’Almenar, organitzada en el marc de la Festa Major dedicada al sant romà, té com a element més destacat la gran creació de xocolata que el reconegut xef d’Almenar va presentar al World Chocolate Master 2018, concurs que va aplegar els 20 millors xocolaters del món i que va tenir lloc del 31 d’octubre al 2 de novembre a París. L’espectacular showpiece, amb la qual Pascual va assolir l’11è lloc i que representa una ciutat del futur, fa 1,45 m de llarg, 0,60 d’ample i 1,35 d’altura, i ha requerit quasi 70 quilos de xocolata. Elaborada en col·laboració amb l’equip de creació Cactus Soup, el disseny i creació de la peça va requerir 9 mesos de treball i incorpora elements fets artesanalment, amb impressora 3D i de silicona.

 

Seguint el tema proposat per l’organització per a tots els participants, Futurópolis (la ciutat del futur), el xef almenarenc va crear una obra on destaca un primer nivell inspirat en la natura –que inclou elements orgànics i marins i altres d’inspiració gaudiniana- i un segon nivell on apareixen construccions futuristes. Corona el conjunt una càpsula amb una llavor de xocolata que, segons Pascual, “és coherent amb el meu lema de encapsular el sabor per transportar-lo al futur”.

 

Cal dir que l’exhibició de la peça, que té lloc durant els tres dies de la Festa Major  de Sant Sebastià (de dissabte a dilluns), anirà acompanyat, dintre de dues setmanes, del sorteig de la mateixa. Els ingressos derivats de la venda de números aniran destinats a la Marató de TV3.

 

Cal recordar que Ivan Pascual, que treballa a l’empresa Taller de Postres & Cal Gumer Events d’Almenar, va proclamar-se millor xocolater d’Espanya en la selecció Nacional del World Chocolate Masters Spain celebrat l’any 2017 a Girona, fet que li va permetre accedir a la final de París del 2018.

 

Vehicles clàssics i motos històriques

L’exposició que té lloc a la Sala Polivalent del poble inclou vehicles clàssics com ara un minibus Fadisa Romeo de 1962 de 8 places que va fer de taxi a Camporrells i que encara porta el color crema i blau cel de l’empresa original, un Mercedes 200 D de 1970 platejat que va servir per transportar els enginyers d’Enher que anaven a l’embassament de Canelles o un MGB de 1972 descapotable de color crema. Aquests vehicles han estat cedits per Miquel Gamón.

 

A l’exposició, que restarà oberta fins a les vuit del vespre de dilluns, també s’hi exhibeixen una col·lecció de motos històriques, les creacions elaborades per les dones d’Almenar per al Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa, un conjunt de plats de ceràmica i antiguitats diverses.

 

Ahir dissabte va destacar la multitudinària escala en hi-fi, que va comptar amb quaranta participants i que també destinarà els ingressos a la Marató de TV3. Una tirada de bitlles, l’ofrena al patró a l’ermita de Sant Sebastià, el ball de Festa Major, espectacles d’animació infantil i una exhibició de balls llatins completen el programa de la celebració, que finalitzarà demà dilluns.

Infolleida. FOTO: Anna Llovera