Almenar es torna a moure en favor de l’esport inclusiu i la donació d’òrgans

06/09/2019

Organitza la cinquena edició de la Transplant Bike en les distàncies de 30 i 60 km i una caminada popular que tindrà lloc el 15 de setembre

La presentació de la 5a Transplantbike Almenar 2019 que s’ha fet a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i que se celebrarà el dia 15 de setembre ha comptat amb la participació dels diputats Helena Martínez i Paco Cerdà; del director de la Fundació Renal Jaume Arnó, Ignacio Gracia; de la responsable de Comunicació de la Fundació, Raquel Maya; del representant de l’Associació Rocco d’Almenar i responsable tècnic de la ciclomarxa, Oscar Ganau; i el regidor d’Esports d’Almenar, Raül Malla.

 

Tal i com ha assenyalat Helena Martínez, Transplant Bike és una carrera d'esport inclusiu per a amants de la bicicleta trasplantats i no trasplantats organitzada per la Fundació Renal Jaume Arnó i Traïnsplant. A més, ha recordat que l'objectiu és fomentar la realització de programes d'exercici físic en diferents hospitals, així com la promoció de la donació d'òrgans.

 

Ganau ha recordat que aquesta ciclomarxa de caràcter no competitiu tindrà lloc el diumenge 15 de setembre i consta de dos recorreguts de BTT, de 30 i 60 quilometres que transcorren per la comarca del Segrià, part de la Franja i l’entorn del Pantà de Santa Anna, la inscripció de la qual costa 25€.

 

A més a més, també s’ha organitzat per segon any consecutiu una caminada de 6 km de caire familiar pel terme municipal d’Almenar, amb un cost d’inscripció de 6€. Fins al moment hi havia 250 inscrits i l’organització preveu superar amb escreix aquesta xifra.

 

La filosofia d'aquesta cursa és promoure i fomentar la realització de programes d'exercici físic en diferents hospitals. Tot això es du a terme mitjançant un projecte previ en cadascuna de les carreres. Per això, els beneficis van destinats a projectes de promoció d'activitat física en població amb malaltia crònica a la localitat on es realitza la cursa.

 

Un altre aspecte a destacar de les carreres Transplant Bike és la promoció de la donació d’òrgans, per la qual es realitzen activitats complementàries de conscienciació amb tallers i pràctiques juntament amb esportistes trasplantats i els seus corresponents testimonis. Aquestes activitats han d'afavorir la participació de tots els components de la família, ja que aniran destinades tant a públic infantil com adult.

 

En aquest sentit s’ha manifestat Gracia, que ha assenyalat que malgrat ser líders mundials en donacions i transplantaments la ciutadania no es pot adormir perquè a finals de l’any 2018 hi havia 60 pacients a l’espera de transplantaments.

Infolleida