Almenar crea un Camí Escolar per facilitar la mobilitat autònoma, segura i sostenible dels escolars a partir dels 8 anys

21/08/2020

Funcionarà a partir de l'inici de curs, el 14 de setembre, i tindrà quatre itineraris senyalitzats amb diferents colors.

Amb l’inici del curs escolar el 14 de Setembre, instaurarem el Camí Escolar a Almenar. Aquest camí pretén facilitar la mobilitat autònoma, segura i sostenible dels escolars a partir dels 8 anys, de manera que permeti desplaçar-se peatonalment sense l’acompanyament d’un adult i amb companys de diferents edats, per tot l’itinerari senyalitzat fins l’escola amb unes condicions òptimes de seguretat i protecció.

El camí escolar estarà dividit en 4 línies:

La línia verda: Començarà al Parc Màgic. Discorrerà per l’Av. de Lleida. A l’altura del c/Anselm Clavé es trobarà amb la línia groga.

La línia groga: Aquesta començarà a l’encreuament del barri Trullets amb el c/Anselm Clavé. Continuarà pel carrer Anselm Clavé fins trobar-se amb la línia verda. Continuaran les dues línies juntes, la verda i la groga, per l’Av. de Lleida fins trobar la línia blava.

La línia blava: Té el seu inici a l’aparcament del CAP, on conflueixen el c/Trullets i el c/Escoles. Baixarà pel c/Escoles fins arribar a l’Av. de Lleida on s’unirà a les línies verda i groga. I les tres línies seguiran juntes per l’Av. de Lleida fins trobar l’última línia, la vermella.

La línia vermella: Aquesta és la que ve de la part alta del poble. Començarà al c/Fèlix de los Ríos, i anirà baixant pel c/Catalunya, c/Solà, c/Sant Antoni de Pàdua, c/Berenguer IV i fins a la Pl. Soldevila, i des d’aquesta pel c/Espadós fins a la Pl. Onze de Setembre, on coincidirà amb la resta de les línies.

Les quatre línies continuaran pel c/Espadós, el c/Pau Casals i el c/De la Central, fins arribar a l’Escola d’Almenar.

Totes les línies tindran una senyal vertical de “Camí Escolar” que marcarà l’inici de cada línia, i cada 15m es marcarà tot el seu recorregut mitjançant el dibuix d’uns peus de color (segons la línia) marcats amb pintura en el paviment de les voreres, que donaran continuïtat a tot el recorregut i evitaran als usuaris perdre’s. En el cas de la línia vermella, la senyalització horitzontal (els peus de colors) estarà marcada sobre la calçada en els carrers on no hi hagin voreres.

Amb la senyalització del camí escolar es vol oferir, tant als adults com als petits, una orientació sobre quin és l’itinerari més segur per anar a l’escola. A més, també es pretén que els infants adquireixin autonomia i creïn hàbits saludables, de solidaritat i d’identificació del risc, així com el sentiment de pertinença de participació. A més a més, aprendran a conèixer el seu poble a la vegada que es prioritza la qualitat de vida, la bona convivència i el respecte de l’entorn mediambiental. Tot això anirà acompanyat de millores tècniques als carrers i entorns per on discorren les diferents línies.

Els diferents itineraris del Camí Escolar estaran clarament definits i compliran les millors condicions de mobilitat perquè els nens i nenes, i joves puguin desplaçar-se sense córrer cap perill. Seran invariables per tal de que els escolar s’hi habituïn i els puguin compartir amb altres companys i companyes de l’escola, tant grans com petits. També estaran ajustats en el temps, de manera que no s’hagi d’allargar significativament la distància a recórrer. I, finalment, tindran un traçat senzill sense haver de salvar obstacles importants.

L’import d’aquest projecte és de 5.455,45€ i estarà supervisat pel tècnic municipal.

Infolleida