Almenar acull sessions d'iniciació al submarinisme

09/08/2019

El Club Natació Almenar ha desenvolupat dues sessions d’iniciació al submarinisme, dimarts i dimecres a la piscina gran del Complex Esportiu l’Horta del municipi del Segrià. Amb el lema “Tastet de submarinista”, les dues sessions han aplegat una vintena de veïns i veïnes del municipi, les quals han pogut familiaritzar-se amb l’esport del busseig de la mà de dos experimentats instructors.

Els participants en la sessió han bussejat durant 20 minuts després d’una sessió teòrica de mitja hora (en la qual han rebut les instruccions bàsiques sobre materials, operacions i recursos per solucionar petits problemes) i d’uns exercicis previs de respiració i de moviment dins de l’aigua. Prèviament, els inscrits han passat un petit test mèdic per detectar afeccions respiratòries, cardiovasculars o d’un altre tipus contraindicades per practicar aquesta disciplina.

Aquesta és la primera iniciativa d’aquest tipus oberta a tots els veïns del municipi, tot i que fa 10 anys ja es va fer una prova pilot en la qual van participar només 4 persones. El Club Natació Almenar —que té una secció de submarinisme, Segrià Sub CNA— ha estat l’entitat organitzadora de la iniciativa, que ha comptat amb el suport de Viu L’Estiu Piscines d’Almenar i de l’Ajuntament d’Almenar.

InfoLleida