Almatret posa en valor el Parc Eòlic i el projecte ALMIA

12/04/2018

Aquest dimecres el president de la Diputació Joan Reñé ha visitat les instal·lacions

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet aquest dimecres una visita al pla pilot del Parc Eòlic d’Almatret durant la qual ha pogut conèixer el projecte ALMIA, una iniciativa que vincula estretament el territori i la història d’Almatret amb les energies renovables.

ALMIA és un projecte que neix acompanyat de la unió de dos conceptes íntimament lligats: ALMatret+energIA. Així, ALMIA compta amb diverses actuacions en forma d’instal·lacions i activitats dirigides al lleure, al coneixement i l’aprenentatge. Concebut amb l’objectiu de revaloritzar el patrimoni d’Almatret i esdevenir un referent en relació amb l’ús d’energies renovables, ALMIA cerca convertir Almatret en el primer municipi de Catalunya en ser sostenible energèticament.

Entre els projectes que es volen tirar endavant, hi ha el centre d’interpretació de les energies, un petit museu destinat a la investigació i a l’educació i que s’ubicarà a l’antiga escola d’Almatret, que serà convenientment rehabilitada per acollir aquest centre museístic, que comptarà amb una sala audiovisual, així com un espai dedicat a la realització de tallers i experiments. També es contempla l’edificació d’un alberg municipal, que seria de construcció 100% sostenible, amb mètodes innovadors i poc comuns al nostre país.

 

InfoLleida