Almacelles recupera una talla de la Verge de la Mercè de mitjans del s. XIX

10/02/2020

Amb gran satisfacció han rebut els treballadors, residents i usuaris de la nova Residència Municipal d’Avis, el retorn de l’antiga talla d’una verge de la Mercè de mitjans del segle XIX, que fou donada en el seu dia per la Sra. Sara Buil Pellisé, una infermera que va treballar en aquesta Residència, i que va passar a presidir l’oratori que hi ha en aquest centre assistencial almacellenc.

 

La talla, una preciosa imatge de la Verge de la Mercè que data de 1870 aproximadament, es troabava en molt mal estat i fou una voluntària del centre, n’Antonieta Palau Casañé, qui s’interessà per la talla i la manera de restaurar-la donada la devoció i l’estima que ja es tenia per aquesta imatge. Posteriorment, es procedí al trasllat de la imatge a Barcelona, als tallers de restauració de la família Martí Palau (també naturals d’Almacelles), qui es van oferir a restaurar-la de manera desinteressada i tornar-la novament a la capella de la Residència completament renovada i lluint com en el moment en què es va fer.

 

De fet, aquesta imatge fou una donació de la Sra. Mercè Mencos Bosch, comtesa vídua de Montseny i mare de la periodista Mercedes Milà, al convent del Sagrat Cor de Barcelona, i d’allí va anar a parar a la família de l’infermera Sara Buil, en una segona donació que va acabar amb la cessió de la imatge a la capella de la Residència d’Avis d’Almacelles.

Infolleida