Almacelles celebra les Festes de l’Aigua amb el concert de Los Rebeldes, un ‘Grand Prix’ per al jovent i la 67a Desfilada de Carrosses

01/03/2023

L’acte de l’Almacellenc de l’Any de dissabte, 4 de març, es trasllada a la sala Arca

Almacelles celebra de l’1 al 5 de març les seves Festes de l’Aigua, uns dies durant els quals es commemora la posada en funcionament del canal d’Aragó i Catalunya i, amb aquest, l’arribada de l’aigua al municipi, el dos de març de 1910. El consistori ha programat per aquestes cinc jornades activitats per a totes les edats, entre les quals hi ha el concurs de la gent jove ‘Grand Prix a la sala polivalent, el concert de Los Rebeldes, el 43è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, la 67a edició de la tradicional Desfilada de Carrosses i el 9è Concurs de Comparses. L’acte de l’Almacellenc/a de l’Any, previst al Museu d’Arquitectura, es farà finalment a la sala Arca, dissabte, 4 de març, a les 19:30 hores. Les festes també serviran per inaugurar la nova plaça 1-O, l’espai públic davant el centre cultural Casal.

“Celebren una data que va marcar la història del nostre poble i va contribuir a la transformació agrícola i econòmica d’Almacelles”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart, qui afegeix que “han passat, doncs, més de cent deu anys des d’aquest fet històric i hem evolucionat i, sobretot, adaptat a la vida del segle XXI”. “Són dies per a gaudir del poble i compartir moments amb la família i les amistats”, diu l’alcaldessa qui anima tothom a participar del programa d’actes que ha preparat l’Ajuntament.

El tret de sortida és aquest dimecres, 1 de març, a les 12 hores amb el toc de campanes i repic general. A les 18 hores, està prevista una traca a la plaça 2 de Març, seguida d’una cercavila que sortirà dels Porxos amb els capgrossos Melcior i Eulàlia, els Grallers d’Almacelles i el grup d’animació Iguana Fine. A la nit, la sala polivalent acollirà a les 21:30 hores el concurs Gran Prix organitzat pel Jovent Almacellenc i a les 22:30 hores, la sala Arca serà l’escenari de l’actuació d’Ángel Miralles, imitador de l’humorista Eugenio, a qui li ret homenatge amb el xou ‘Tributo al Genio’.

Inauguració de la nova plaça 1-O

El dijous, 2 de març, hi haurà firetes tot el dia a preus populars, a dos euros. A les 11 hores, s’oficiarà la Missa Major a l’església, amb presència de les autoritats locals, pubilles, hereus i una representació de pagesos i pageses de tombants de segle, vestits a l’estil de les  almacellenques i almacellencs que van veure baixar l’aigua pel Canal per primer cop. A les 12 h, al centre cultural

 

Casal, l’alcaldessa, Vanessa Olivart, inaugurarà la plaça 1-O, el nou nom que rep aquest espai públic. A la tarda, l’orquestra Maravella oferirà un concert, a les 17 hores, i a les 19 hores, una sessió de ball de tarda-nit.

Teatre infantil i xou d’humor

El divendres, 3 de març, els actes començaran a les 17 hores amb l’espectacle infantil ‘Quadern de Bitàcola’ del grup Reggae per Xics, una representació que proposa un viatge amb vaixell solcant la mar amb la capitana i els seus nets i una reflexió sobre l’emergència climàtica, el valor de l’esforç o la reivindicació de la naturalesa. A les 20 hores, el jovent d’Almacelles organitza una Rua Especial, un servei de bar ambulant pels carrers del poble, i a les 21:30 hores, la sala polivalent acollirà un sopar popular. A les 23 hores, l’actor Quim Vila oferirà el seu espectacle ‘Un tipus de riure 2’ a la sala Arca, una reflexió amb sentit de l’humor sobre les xarxes socials i el ‘postureig’. A la mateixa hora, el grup de versions Dalton Bang actuaran a la polivalent i a la una de la matinada ho farà el grup musical Bankhunters.

Petanca, futbol i concerts a la polivalent

El dissabte, 4 de març, a les 9 hores començarà la tirada de petanca a les pistes de la Llar del Jubilat, seguit d’un esmorzar per a totes les persones participants. Serà un matí molt esportiu perquè a les 11 hores, al camp d’esports, es disputarà el partit de futbol de la categoria prebenjamí  entre l’equip almacellenc CEFA i l’Atlètic Segre, i a les 12:30, el partit de la categoria aleví entre el CEFA i el Cervera.

A les 17 hores, la sala Arca acollirà l’espectacle infantil de Circo La Raspa amb el títol ‘Freak Show-El gran Paquetini’, i a les 19 hores, la sala Arca serà la seu per a la setena edició del guardó Almacellenc/a de l’any 2022, amb la presència dels finalistes i autoritats i on es donaran a conèixer la Menció Melcior de Guàrdia i Matas i el premi a la Dona Treballadora.  A les dotze de la nit del dissabte, el grup Los Rebeldes actuarà a la sala polivalent i a les dos de la matinada, a la mateixa sala, tocarà el grup de versions Band de Cool, seguit l’actuació de DJ Lin.

Bandes de Bombos i Tambors de Vila d’Azanuy i Tamarit de Llitera

Finalment, el darrer dia de les Festes de l’Aigua, el diumenge, 5 de març, tindrà lloc el 28è Concurs de Pintura Ràpida ‘Vila d’Almacelles’ i el 3r Concurs de pintura ràpida infantil i juvenil Vila d’Almacelles. A partir de les 9 hores, se celebrarà la Matinal 4x4 al Circuit de la Mina, on també hi haurà un esmorzar popular, seguit d’una exhibició de cotxes tot terreny i circuit obert per als assistents més valents que el vulguin provar.

A les 9 hores, es farà la Gran Tirada de bitlles a les pistes habilitades a l’esplanada de davant la Llar del Jubilat, entre els equips d'Almacelles i gran part dels municipis del Segrià. A les 12 hores, la plaça de la Vila serà l’escenari de l’edició número 43 del Concurs Nacional de Colles Sardanistes amb la participació de la Cobla Vents de Riella. I a les 17 hores, se celebrarà la 67a

 

Desfilada de Carrosses i el 9è Concurs de Comparses de les Festes de l’Aigua per les Rambles del poble. A banda de les carrosses locals i forans, participaran els Grallers d’Almacelles, la Banda de Bombos i Tambors de la Vila d’Azanui, la Banda de Bombos y Tambores de Tamarit de Llitera i altres grups d’animació

A les 19:30 hores, l’orquestra Welcome Band oferiria un ball de tarda i nit, durant el qual també es lliuraran els premis dels concursos de Carrosses i de Comparses, a la sala polivalent.

Cal recordar, que els actes de les Festes de l’Aigua d’Almacelles 2023 es poden seguir a través de l’emissió en TDT de TV-Almacelles pel canal 40.

Infolleida