Alcarràs tria el cartell de la Festa Major d’estiu

21/07/2021

'Detalls de Festa Major'; una obra original de David Fernández González, la qual planteja un joc tipogràfic en el qual les lletres de la frase Festa Major d’Estiu Alcarràs esdevenen elements característics d’una celebració popular com la prevista en el poble a finals d’aquest mes d’agost ha estat enguany la proposta guanyadora al concurs de cartells que va convocar l’ajuntament d’Alcarràs fa unes setmanes i amb motiu de la propera Festa Major d’Estiu. Les celebracions, sempre ajustades al format i les mesures de seguretat a les quals obliga l’emergència sanitària en curs, tindran lloc entre els propers 25 i 29 d’agost. Els premis s’entreguen en una cerimònia la qual tindrà lloc aquest 21 de juliol en el CCM Lo Casino a partir de les 20.30 h.

L’obra de David Fernández serà la imatge d’una Festa Major que el regidor de l’àrea de Cultura, Festes i Joventut Gerard Companys destaca que “se celebrarà dins d’un marc de seguretat sanitària plena per tots els que hi participin” tal com obliga l’actual conjuntura: “Haurem de celebrar la festa adaptant-la a les exigències que fixa la pandèmia i treballem des de fa mesos juntament amb la Comissió de Festes per completar el millor programa festiu possible dins de les actuals circumstàncies. Veurem quina és l’evolució de la situació; però confiem a poder gaudir d’una bona Festa Major d’Estiu, perquè hi ha moltes ganes després d’un 2020 molt i molt complicat. Cal ser sensats, aprofitar la finestra d’oportunitat oberta per les vacunes i compatibilitzar el legítim dret al lleure i el respecte per les nostres tradicions amb l’obligació compartida de garantir la salut de tothom”, apunta Companys. 

Alt nivell en les obres presentades

Juntament amb David Fernández, han estat guardonats també Isolda Gòdia, primer premi en categoria infantil amb el cartell Festa Major around the world, i Marta Serra, primer premi en categoria juvenil amb Alegria i rialles, és Festa Major. El quadre de guardonats del concurs d’enguany es completa amb Pili Gallego, menció especial del jurat pel millor cartell fet a mà amb l’obra Les campanes sonaran i Genís Costafreda, qui s’emporta el segon premi en categoria juvenil amb Llums d’Estiu i Lluís Pol Soria, qui aconsegueix el segon premi en categoria infantil amb La Festa Major de les estrelles. En categoria juvenil, han participat 13 persones i, en infantil, s’han rebut també 13 obres.  L’alcalde, Jordi Janés, felicita els guanyadors i agraeix totes les persones que han participat del concurs la seva col·laboració i la qualitat d’uns treballs que “han fet treballar de valent al jurat, perquè la tria no ha estat senzilla”. Janés anima a tots els alcarrassins i alcarrassines a gaudir d’una Festa Major per la qual “estem ultimant un programa atractiu per totes les franges d’edat i adaptat a la situació sanitària. Janés demana també que, durant aquests dies que resten fins a les festes, “tothom respecti les mesures preventives”.

Infolleida