'Alcarràs' representarà Espanya als Oscar

13/09/2022

Alcarràs, de Carla Simón, ha sigut la seleccionada per l'Acadèmia espanyola de Cinema per representar Espanya als Oscar i competir per l’Oscar a millor pel·lícula internacional en la 95a edició dels premis, la gala dels quals se celebrarà el 12 de març de 2023.

Alcarràs competia amb Cinco lobitos, de Alauda Ruiz Azúa; y As bestas, de Rodrigo Sorogoyen, les altres dues preseleccionades per l’Acadèmia espanyola de Cine per viatjar a Los Ángeles. 

Això no significa que Alcarràs ja formi part de les pel·lícules finalistes als Oscars, ja que l'Acadèmia haurà de destriar entre les representants de tots els països per seleccionar les fnialistes que finalment competiran per a ser la millor pel·lícula internacional.

Alcarràs compta amb l’aval de no ser una desconeguda a nivell internacional després d’haver triomfat al Festival de Berlín, on va guanyar l’Os d’Or. A més ha estat preseleccionada als Premis de Cinema Europeu i ha aportat durant el primer semestre de l’any un de cada tres espectadors del cine espanyol. Si finalment s'optés pel firlm de Carla Simón, seria la segona cinta rodada íntegrament en català en ser elegida per representar Espanya després de Pa negre el 2011. 

SEGRE.COM