Alcarràs gasta 200.000 euros per adaptar les escoles del poble a les mesures sanitàries que exigeix la Covid-19

10/09/2020

L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat durant aquestes darreres setmanes del mes d’agost i primers dies de setembre diferents tasques de millora a les dues escoles de Primària de la població (Escola Comtes de Torregrossa i Escola Parc del Saladar) valorades en prop de 200.000 euros que permetran als infants disposar de nous espais els quals faran possible el compliment a tots dos centres de les mesures de seguretat a les quals obliga l’emergència sanitària en curs.

En concret, a l’escola Comtes de Torregrossa s’han guanyat 236 m2 addicionals d’espais gràcies a la instal·lació de nous mòduls prefabricats que acolliran aules i espais comuns i, també, s’han habilitat nous espais complementaris (vestuaris, lavabo i rebost) al costat de la cuina d’un centre que, enguany, guanya també dues noves aules aptes per acollir grups sencers gràcies a la remodelació d’espais preexistents. A l’altre centre, l’escola Parc del Saladar, s’ha completat aquests dies la millora del pati de l’escola, una obra que ha permès habilitar 1.400 nous metres quadrats de pati, ampliar el tancament perimetral per donar cabuda a la nova àrea i disposar nou paviment. Igualment, s’ha habilitat un nou sorral i diferents àrees de joc on els infants podran experimentar amb sensacions i textures.

 

“Són actuacions que milloren el dia a dia dels infants en un curs  a les dues escoles. En origen, les obres previstes a l’escola Comtes de Torregrossa eren unes altres, però l’impacte de la emergència sanitària en curs ens ha obligat a modificar els plantejaments i, així, el nou menjador i la nova cuina previstos hauran d’esperar perquè, ara, el que necessitàvem eren nous espais per tal d’adaptar el centre a les exigències derivades de la situació sanitària. A mig termini, en concret durant les vacances de Nadal, està previst abordar la nova cuina que necessita el centre. Al Parc del Saladar, però, la millora executada és la que teníem prevista i permetrà els nostres infants gaudir més i millor dels espais exteriors del centre”, explica Dolors Gòdia, la regidora d’Educació.

Infolleida