Alcarràs adapta el Camí de les Coves a les necessitats de conductors i vianants amb una inversió de 236.000 euros

08/10/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs continua aquest mes d’octubre amb els treballs de millora i dignificació de la xarxa de camins del terme amb una actuació al Camí de les Coves; un vial intensament utilitzat pels professionals del sector agroalimentari del municipi que, des de fa uns anys, és també espai habitual de pas per les moltes persones que cada dia fan salut caminant pels vials del terme. En total, la inversió que es realitzarà supera els 236.000 euros i permetrà actuar a un tram de 760 metres en el qual s’habilitaran dos carrils (un per sentit de la marxa) amb 3 metres d’amplada pels vehicles i es disposarà també un carril amb 2 metres d’ample exclusiu pels vianants i una vorera amb amplada d’un metre.

Per fer possible la millora, l’amplada actual del vial (6 m) s’amplia fins als 9 m. L’actuació, la qual té un pressupost total de 236.567 i contempla també la substitució de la canonada d’aigua de boca que subministra els masos de l’àrea, el desviament de la xarxa de fibra òptica existent al tram i la instal·lació d’enllumenat públic. D’igual manera, el tram del camí al qual s’actua es dotarà amb noves cunetes i sistemes de drenatge. La previsió és que els treballs es completin en dos mesos i les persones usuàries puguin gaudir d’un camí renovat abans de la fi d’aquest 2021. L’actuació es finança amb els més de 800.000 euros que, a la partida d’inversions del pressupost d’enguany, es reserva per millores a la xarxa de camins i que, a més a més d’en el Camí de les Coves, permetrà també actuar al Camí del Saladar i a altres vials del municipi.

 

Els camins, una prioritat

Des del 2020, s’han invertit a la xarxa local de camins més de 400.000 euros en diferents actuacions de millora i dignificació entre les quals es pot destacar l’asfaltatge del Camí del km 7, la qual, juntament amb la millora realitzada al Camí de Montagut, ha permès completar el circuit de vials que connecta la L-800 amb la zona de Montagut, a la qual es concentra un gran volum d’explotacions agrícoles i ramaderes: “Els camins són una prioritat i per això invertim. La pagesia i la ramaderia del poble necessiten vials en condicions òptimes per treure el màxim rendiment de la seva producció. Aquests camins són, de fet, com els carrers de qualsevol polígon industrial: sense ells, els nostres productes excel·lents no arribarien fins als mercats”, explica l’alcalde, Jordi Janés. Agustí Camarasa, regidor d’Agricultura, destaca la singularitat de l’actuació en curs al Camí de les Coves: “parlem d’un vial estratègic pel sector agroalimentari el qual és utilitzat també per moltes persones per passejat i fer esport. És precisament per això que dotem el vial amb un carril segregat per aquests usos: amb la millora, tothom guanya en seguretat i ordenem els diferents usos”.

 

La ‘rotonda del Matjes’, enllestida

Igualment, aquests primers dies d’octubre, s’han completat els treballs de dignificació que s’havien emprès a l’anomenada popularment a Alcarràs com a “rotonda del Matjes” i que han executat operaris municipals i una empresa local. La millora forma part d’una aposta estratègica de dignificació de les entrades al municipi la qual permetrà actuar també durant els mesos vinents a les rotondes que donen accés al municipi des de l’A2. En concret, i com explica l’alcalde, Jordi Janés, l’actuació comporta un impacte és “molt favorable” en la primera i darrera impressió que els conductors s’emporten en entrar o sortir del terme venint o anant cap a Torres de Segre i Fraga: “de la mateixa manera que vam completar amb les lletres que formen el nom del nostre poble la dignificació de la rotonda d’entrada a Alcarràs venint des de Lleida, hem actuat ara en aquesta altra glorieta. Es tracta d’una inversió reduïda, d’una mica més de 3.000 euros, la qual assumim des del consistori perquè estem convençuts que Alcarràs necessita unes entrades i sortides a l’alçada de la seva importància. Aviat, i en aquest cas amb fons externs i sense cost pel municipi, s’actuarà també a les rotondes que donen accés a la vila des de l’A2”, explica Janés.

 

Infolleida