Alcaldes del Baix Segre exigeixen a la Generalitat informació i ajut econòmic

13/07/2020

"Hi ha un embolic en la ciutadania i hem de saber què dir als bars, restaurants i els comerços per sortir d’aquests llimbs legals," diu l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra.

Els alcaldes dels set municipis del Baix Segre, excepte Lleida, en els que s’han endurit les mesures de confinament han demanat al Govern informació sobre els contagis en cada municipi, de poder participar en les decisions del Procicat, disposar de patrulles de Mossos d’Esquadra i ajut econòmic.

En una roda de premsa conjunta dels alcaldes d’Alcarràs, Torres de Segre, Massalcoreig, Aitona, La Granja d’Escarp, Soses i Seròs, els alcaldes han retret al Govern falta d’informació i han considerat que el confinament perimetral va ser "sobtat i precipitat perquè és difícil blindar tants camins i carreteres en una comarca tan gran, i hi havia municipis que no semblava que haguessin d’estar confinats".

L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, ha exigit al Govern que "algú ens digui en quina situació estem perquè hi ha un embolic en la ciutadania i hem de saber què dir als bars, restaurants i els comerços per sortir d’aquests llimbs legals", després de la decisió d’una jutgessa de Lleida de rebutjar el confinament domiciliari del Baix Segre plantejat per la Generalitat.

Els alcaldes han exigit "més informació de la corba de contagis, que no la tenim clara, per municipis" i s’han ofert a treballar "de costat amb el Govern", al que han demanat que hi comptin perquè "nosaltres millor que ningú sabem què fer, però necessitem dades".

EFE