Aitona rep una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya per tal de millorar l’ocupació de joves en situació de vulnerabilitat

20/12/2023

L’Ajuntament d’Aitona ha estat beneficiari d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per un import total de 209.848,15 euros per a la realització de les actuacions relacionades amb el Programa Formació Professional Ocupacional Dual

Un ajut per un import aproximat de 210.000 euros permetrà a l’Ajuntament d’Aitona contractar, a partir del proper mes de febrer, un total de nou persones per un període de 12 mesos, per tal de desenvolupar diferents tasques al municipi. Aquestes contractacions facilitaran l’adquisició d’una formació qualificada relacionada amb un Certificat de Professionalitat en operacions auxiliars de servei administratiu i generals bàsiques, i de formació relacionada amb monitoratge de menjadors i centres escolars, en col·laboració amb l’Associació Reintegra.


La Formació Ocupacional Dual és una iniciativa que té per objectiu millorar l’ocupabilitat de joves vulnerables i col·lectius en risc d’exclusió social. Aquest programa està especialment adreçat a persones sense qualificació professional o un nivell formatiu baix. El seu finançament va a càrrec de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Ministeri de Treball i Economia Social.


Totes les persones interessades han d’estar inscrites a l’Oficina de Treball i en situació d’atur. Poden fer arribar els seus currículums a les oficines municipals i participar en la sessió informativa que s’organitzarà al respecte, per tal de prendre part en el procés de selecció. 

Des del consistori, es posa en valor aquesta iniciativa que en paraules de l'alcaldessa Rosa Pujol “ha de permetre millorar l’ocupabilitat dels nostres joves, així com fomentar-ne la seva formació i inserció laboral, especialment a tots aquells que es troben en situació de vulnerabilitat al nostre poble”.
Infolleida