Aitona paralitza la construcció d'una torre de telefonia mòbil a l'entrada del poble

05/04/2024

L'ajuntament rebutja aquesta estructura de 40 metres d'altura per l'impacte paisatgístic | La llei estatal permet construir-la sense permís municipal d'obres

L’ajuntament d’Aitona va paralitzar dimecres passat la construcció d’una torre per a antenes de telefonia mòbil al costat del carrer Jacint Verdaguer, a l’entrada del poble. Ho ha fet al considerar que aquesta estructura metàl·lica, d’uns 40 metres d’altura, tindrà un elevat impacte al paisatge, segons avança Raúl Ramírez a SEGRE. També ha ocasionat queixes entre els veïns de la zona, que han començat a recollir firmes contra aquesta instal·lació. El consistori no havia atorgat permís d’obres i el promotor no ho havia demanat, ja que la llei espanyola eximeix aquestes infraestructures de comunicacions d’obtenir llicència municipal. L’empresa en va tenir prou de presentar el projecte a l’ajuntament perquè aquest pugui verificar si les obres s’hi ajusten. 

L’ajuntament estudia ara opcions que permetin resituar aquesta antena en una zona amb menor impacte visual. Així ho va explicar l’alcaldessa, Rosa Pujol (Ara-Pacte Local). Va puntualitzar que el consistori “no s’oposa al progrés” que representa una millora en la cobertura mòbil i d’internet al municipi, però va lamentar que la legislació espanyola “deixa completament al marge els ajuntaments. Hauríem de poder decidir sobre això i no veure’ns sotmesos a una imposició”, va valorar l’alcaldessa. “No és comprensible que per construir una caseta de reg en sòl no urbanitzable calgui demanar permisos i que, en canvi, no calgui per construir una torre de comunicacions”, va concloure.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida