Aitona i Fruiturisme conviden a gaudir aquest cap de setmana de la boira

11/01/2023

Coincidint amb la commemoració de la festivitat de Sant Antoni Abat l’Ajuntament organitzarà diumenge 15 de gener un programa d’activitats per a totes les edats. Entre les propostes destaca l’elaboració d’un nou producte gastronòmic -el pa de Sant Antoni d’Aitona- i una caminada solidària amb mascotes

Entrats de ple al mes de gener i amb l’arribada del nou any, comença a Aitona la campanya turística d’hivern de Fruiturisme. I ho fa aquest cap de setmana coincidint amb la commemoració de la tradicional diada de Sant Antoni Abat.

L’Ajuntament ha organitzat per a l’ocasió un programa d’activitats lúdiques i culturals obert a tota la població i que tindran lloc el diumenge 15 de gener. Des del consistori es fa una crida a tots els veïns i veïnes a participar-hi. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que “Sant Antoni Abat és una festivitat molt nostrada al nostre país i és una ocasió única per a seguir dignificant i donant a conèixer arreu el nostre patrimoni i el paisatge amb boira aitonenc, i per a seguir ampliant el projecte de Fruiturisme amb noves iniciatives”.

El programa d’activitats de Sant Antoni Abat començarà a les 09 h amb un esmorzar popular al camp municipal de futbol, consistent en un entrepà de llonganissa.

A continuació, a les 09.30 h, serà el torn per a una de les grans cotes del cap de setmana: la primera edició de” L’Emboira’t”, la “Caminada solidària amb la teva mascota”. Es tracta d’un recorregut de cinc quilòmetres per l’entorn del municipi i que tindrà com a punt de sortida el Pavelló Poliesportiu. L’activitat té un preu de 5€ i les inscripcions es poden fer de forma anticipada a les oficines de l’Ajuntament o el mateix dia de l’esdeveniment, a les 09 h, al Pavelló Poliesportiu. La caminada, a més, tindrà un rerefons solidari, ja que es podrà fer un donatiu de 3€ que s’entregarà a la protectora d’animals de Seròs. Durant la jornada, a més, també s’habilitaran paradetes per a poder adquirir productes per a les mascotes.

Ja al migdia, a les 12 h, l’activitat es traslladarà a la plaça de la Creu on es farà la benedicció d’animals i pans; i la festivitat clourà a les 12.30 h amb la missa a l’església de Sant Antolí.

A l’acte de benedicció d’animals i pans, a més, els veïns i veïnes que ho desitgin podran beneir un pa molt especial. I és que una altra de les gran novetats amb les que la celebració de Sant Antoni Abad arriba sota el braça a Aitona és l’elaboració d’un nou producte gastronòmic pioner a casa nostra: el pa de Sant Antoni d’Aitona. Aquest pa ha estat elaborat al Forn de Casa l’Antolí -amb la col·laboració de l’Ajuntament- i es podrà adquirir el dissabte 14 de gener en aquest mateix establiment.

 

Infolleida