Aitona estrena aquest Nadal el “Fruiturisme lluminós”

23/12/2021

Una cinquantena d’arbres fruiters llueixen llums nadalenques, alimentades amb energia solar, que es poden gaudir des de l’ermita de Sant Joan de Carratalà.

L’Ajuntament d’Aitona impulsa aquest Nadal una nova i original iniciativa de la mà del projecte de Fruiturisme: el “Fruiturisme lluminós”. Aquesta acció -pionera al territori- consisteix en habilitar il·luminació nadalenca en una cinquantena d’arbres dels camps fruiters del municipi per tal que en puguin gaudir tots els veïns i veïnes i visitants durant les festes nadalenques. 

Aquests arbres estan il·luminats amb energia solar i es poden contemplar amb una excel·lent panoràmica després de pondre’s el sol, ja que els arbres il·luminats s’han ubicat al peu de l’ermita de Sant Joan de Carratalà. Així, l’objectiu del consistori és donar continuïtat anualment a aquesta iniciativa i convida a tots els pagesos del municipi a prendre-hi part il·luminant alguns dels seus arbres.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa èmfasi en el caràcter pioner i sostenible d’aquesta iniciativa i avança que “accions com aquesta ens ajuden a consolidar el caràcter innovador i sostenible del projecte de Fruiturisme, que any rere any incorpora noves activitats. Aquest Nadal podrem gaudir a Aitona de dues iniciatives noves que esperem que tinguin un llarg recorregut i que estem convençuts que resultaran tot un èxit”.

En aquest sentit, el “Fruiturisme lluminós” se sumarà a aquests dies a la celebració del primer “Nadal dolç d’Aitona”, un esdeveniment que tindrà lloc aquest dijous 23 de desembre a la plaça de l’Església. Aquell dia, i a partir de les 16 h, hi haurà la primera cagada del Tronc "aitonenc", xocolata calenta amb coca per a tothom, l’actuació del grup de versions La Golden Beat, parades de proximitat del poble i un Punt Lila.

Infolleida