1r plogging Artesa de Lleida

04/05/2023

Aquesta passada setmana al municipi d’Artesa de Lleida s’ha organitzat el 1r plogging, una pràctica que combina l’activitat física a l’aire lliure amb la recollida de residus.

Aquesta activitat que s’ha dut a terme caminant, ha estat organitzada per l’Associació esportiva local “Superbé” en col·laboració amb l’escola “Els Til·lers” del mateix municipi i amb el propi Ajuntament.

Dimecres 26 d’abril, durant la tarda, va ser l’escola qui va donar el tret d’inici a l’acció sostenible per carrers i places del centre urbà del poble, i durant el cap de setmana (dissabte 29 i diumenge 30 d’abril) més de 40 persones van contribuir, amb l’Associació esportiva, continuant recollint pels afores del municipi però dins del propi terme.

L’acció volia pentinar tots els camins d’una part del terme, la part de correspon a l’horta (un total de 68 km aproximadament), però davant la quantitat de deixalla, només es van poder pentinar 37 km.

No obstant això, les persones que han impulsat aquesta acció estan molt contentes de l’èxit ja que han recollit un total de 685 kg d’escombraries de les quals ja se n’ha fet una selecció dels residus. Aquests 685 kg corresponen a: 262 kg de rebuig, 242 kg de vidre, 96 kg d’envasos, 72 kg de ferralla i 13 kg de paper.

A més a més s’ha informat a l’Ajuntament de cinc punts al límit del terme, on hi ha abocadors descontrolats, per tal que es faci una acció de retirada dels residus.

Totes les deixalles s’han ficat dins una carreta en una part ben visible del poble per tal que tots els veïns i veïnes i gent de pas, pugui contemplar la quantitat de brutícia que s’ha pogut recollir en una part del terme. La voluntat és conscienciar a la societat de la importància de cuidar el medi començant pel més proper.

Durant aquesta setmana l’Ajuntament d’Artesa de Lleida, juntament amb el Consell Comarcal del Segrià, procediran a la retirada selectiva de les deixalles.

Des de l’Associació esportiva “Superbé” es vol donar les gràcies a la comunitat educativa de l’escola “Els Til·lers”, a l’Ajuntament d’Artesa de Lleida i a tots els veïns i veïnes que han participat de l’acció.

Infolleida