Torres de Segre reparteix mascaretes a pagesos i infants

25/04/2020

El grup de voluntariat de la vila continua la seva tasca després de cinc setmanes dotant amb equipament sanitari la població, centres sanitaris, entitats socials i comerços.

L’Ajuntament de Torres de Segre ha repartit 320 mascaretes casolanes a pagesos de la vila i 50 a famílies amb infants. Amb aquesta entrega, el consistori ha volgut prioritzar la protecció del sector agrari, ara que comença la campanya de la fruita, i la dels nens i nenes, tenint en compte la nova mesura que permetrà que puguin sortir al carrer a partir de demà diumenge.

El grup de voluntariat de Torres de Segre que confecciona tot l’equipament sanitari segueix realitzat aquesta activitat solidària i, comptabilitzant l’última remesa, ja ha reunit més de 1.900 mascaretes, 920 bates i 330 parells de botes. Després de confeccionar-ne més d’un centenar, ara els esforços se centren en l’elaboració de mascaretes infantils.

La iniciativa va començar el 20 de març i aplega una vuitantena de persones que participen en diverses fases del procés de recollida, elaboració i distribució del material. Des d’un inici, l’Ajuntament del municipi ha impulsat i coordinat aquesta activitat com una actuació més per a evitar la propagació de la Covid-19 i facilitar equipament a qui ho pugui necessitar.

Des d’un inici, l’activitat solidària prioritza dotar la població de Torres de Segre amb aquest equipament de protecció. Al llarg de cinc setmanes i després de diversos repartiments, s’han entregat 750 mascaretes de cotó a les cases de la vila que ho han sol·licitat. A més, també s’han repartit al consultori mèdic, a l’alberg municipal i a diversos comerços de la vila.

L’Ajuntament ha lliurat la resta de material sanitari a entitats com la Fundació Aspros, la Cooperativa Eduvic, el CRAE Enric Llaberia, i les residències Sant Guardià de Torres de Segre i la Llar dels Nostres Avis de Gimenells. A més, a través del grup de cosidores del Segrià, també s’ha entregat equipament als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida.

Finalment, 300 mascaretes han estat encarregades i seran destinades a Fruites Font. L’empresa del municipi ha volgut incrementar la seguretat de la seva plantilla durant l’activitat laboral i ha col·laborat amb la causa realitzant una comanda a un preu simbòlic d’un euro per mascareta. La recaptació total de 300 euros s’enviarà a l’Hospital Arnau de Vilanova perquè la pugui destinar a l’erradicació del coronavirus a Ponent.

Infolleida