Torres de Segre rep més de 360.000 euros de la Generalitat per urbanitzar el nucli antic i adequar el pavelló poliesportiu

10/08/2020

L'Ajuntament rep una subvenció total de 362.713,83 euros per a executar dues actuacions emmarcades en el PUOSC 2020-2024.
La primera actuació prevista és la fase 1 de la urbanització del nucli antic (pressupostada en 357.186,53 euros + IVA). Aquestes millores pretenen dotar als carrers Ponent, Aurora, Pau Claris, Templers i Ramon Llull dels serveis mínims d’aigua i clavegueram, donar solució a l’acumulació d’aigua de les pluges que afecta gran part dels habitatges de la zona, instal·lar il·luminació amb tecnologia LED, canalitzar la xarxa de telecomunicacions i col·locar un nou paviment per tal de millorar-ne l’aspecte i els serveis viaris.
La segona actuació és l'adequació del Pavelló Poliesportiu (47.888,12 euros + IVA). Els treballs a realitzar serien col·locar noves plaques amb aïllament al fals sostre de l'edifici, incorporar il·luminació LED a la pista, i neteja i pintada de les sales annexes.
Hi havia la possibilitat de sol·licitar dos ajuts econòmics destinats a cofinançar obres i serveis de competència municipal en nuclis urbans de població reduïda i es va presentar un únic projecte amb la proposta de les dues actuacions.
L'atorgament per part de la Generalitat de Catalunya ha resultat un èxit, ja que s'ha obtingut gairebé la totalitat de la quantitat econòmica a la qual s'optava: 370.000 euros. El Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya subvenciona un 80% de les actuacions i el 20% restant s’ha de finançar mitjançant fons propis.
Infolleida