Sucs denuncia a Sanitat la presència de plom a la xarxa d'aigua

13/07/2018

Els veïns exigeixen actuacions immediates a La Paeria i l'empresa concessionària per evitar danys estructurals i sanitaris

La Plataforma per la renovació de les conduccions d’aigües de Sucs reclama a l’Ajuntament de Lleida una renovació completa de la xarxa de clavegueram, aigua potable i pluja desprès de confirmar-se  la presencia d’alts nivells de plom en diverses cases de la localitat.

Denuncia que des de la seva construcció, no s’han canviat les canonades, construïdes l’any 52 amb plom i fibrociment, 2 materials avui en dia il·legals per les afectacions que poden tenir a nivell sanitari i estructural.

En total hi ha un 25% d’habitatges afectats. A més a més en els darrers anys, 6 cases s’han vist afectades per esquerdes i fuites a causa de la poca rigidesa del fibrociment.

Veient que ni l’Ajuntament ni l’empresa concessionària, Aigües de Lleida, no han efectuat cap actuació ni modernització, la Plataforma per la renovació de les conduccions d’aigües de Sucs ha presentat una denuncia a Sanitat i una moció al Ple de la Paeria.

La plataforma exigeix a la Paeria actuacions immediates en les cases afectades i un pla de renovació total de la xarxa de clavegueram, aigua potable i pluja que es dugui a terme en un termini de 3 anys.

Joan Llompart